De Top 10 Woningen aan het Water

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/12ec2f90-b198-49d1-b731-37f8717f6e96/rsz_screenshot_2018-04-23_at_124725.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Met het heerlijke warme weer van de afgelopen dag trokken vele mensen naar het strand of naar het zwembad. Maar hoe fijn zou het zijn als je die luxe gewoon direct bij je huis zou kunnen vinden? Geen gedoe met het vinden van een plekje voor je handdoek en geen hoge entreekosten. Daarom zochten wij voor jou naar tien mooie woningen aan het water die op dit moment in Nederland te koop staan. 

Middelweg 113, Stavoren

Dit mooie en originele huis staat in Stavoren, een stad in de Zuid-West Friesland die wordt omgeven door het water van het Ijsselmeer. Vanaf het huis kun je via het water gemakkelijk naar de Friese meren Morra en Fluessen, of je kunt de andere kant op naar het Ijsselmeer via de sluis. Een perfecte ligging dus voor liefhebbers van watersporten! Dit mooie huis staat op dit moment te koop voor 265 duizend euro, waarbij je direct eigen ligplaatsen voor je boot erbij krijgt, zowel in het boothuis als buiten bij de steiger of verhuurmogelijkheden voor mensen die zelf geen boot hebben.

Foto: Wonen aan het Water Makelaars

Rietveen 2, Wognum

Deze woning ligt niet alleen aan het water, maar biedt daarnaast ook een prachtig uitzicht op het kreekbos aan de overkant. Ondanks de open ligging van dit huis zijn alle belangrijke voorzieningen nog steeds in de directe omgeving te vinden. De ideale omgeving dus wanneer je zoekt naar wat rust, maar ook graag gemakkelijk in contact blijft met de rest van de wereld. 

Foto: Van Overbeek Makelaars & Taxateurs

Noordoordplaat 31, Goes 

Dit is waarschijnlijk een van onze favorieten en niet alleen omdat de woning een wijnkelder heeft. Hoewel het huis is gebouwd in 1998 biedt het tegenwoordig een aantal handige moderne snufjes die het ons allemaal net even wat makkelijker maakt in het zware leven. Zo hebben de ramen aan de zonzijde van het huis elektrisch bedienbare zonneschermen, is er een ingebouwde automatische verlichting bij de trap naar de voordeur, de inrit en de overkapping van het huis. Daarnaast biedt de garage inrit een oplaadpunt voor hybride auto’s. Oh, en ook belangirjk in deze lijst: het huis heeft direct zicht heeft op het prachtige Goese Meer! 

Foto: Funda.nl

Rozenpad 7, Leiden

Niet voor elk mooi huis aan het water is het nodig om helemaal naar het noorden van het land te verhuizen. In Leiden, aan het einde van het Rozenpad, vind je namelijk deze mooie woning aan de Zijl. Vanaf deze rivier kun je binnen 15 minuten met je boot zo de binnenstad van Leiden binnenvaren en genieten van alle verschillende restaurantjes, cafés en kroegen die te bereiken zijn via het water. Wanneer je naar de andere kant vaart kom je echter terecht bij de Kagerplassen waar je kunt genieten van prachtige Nederlandse natuur. Naast de ideale ligging, tussen natuur en het Leidse centrum, biedt het huis zelf ook een fijne woonervaring. Zo is er een saunaruimte, tien kamers, een mooi terras en insteekhaven. Het kost je allemaal wel 1,35 miljoen euro, maar zulke prijzen zijn tegenwoordig helaas normaal...

Foto: Funda.nl

Visserseiland 179, Hoorn

In het appartementencomplex De Paerel op een landtong in het Ijsselmeer bevindt zich dit penthouse met lift en garage op de derde en vierde verdieping. Op loopafstand bevindt zich het historische centrum van Hoorn met veel leuke restaurantjes, winkels en een sfeervolle haven. Bent u niet zo’n fan van de drukte van het centrum dan is er aan de andere kant van het appartementencomplex rust en kalmte te vinden bij het uitzicht op het Ijsselmeer. Dit luxe penthouse kan van jou zijn voor 975 duizend euro. 

Foto: Scholtens Groep

Laan van Napoleon 15, Winterswijk

Deze villa in Winterswijk werd al ontdekt door de New York Times drie jaar geleden en is nu al meer dan zes maanden te koop voor 3,6 miljoen euro. Maar, voor dat geld kun je dan wel wonen in de een heuse mediterrane villawijk met uitstekende comfort, luxe en privacy! In het onderhuis, oftewel souterrain, bevindt zich een wijnkelder, bar, wellnessruimte en zelfs een zwembad. Maar ook in de rest van het huis is genoeg te ontdekken zoals een vijver, dubbele garage, Masterbedroom met walk-in closet en zeer luxe badkamers. Waarom dit huis nog niet verkocht is, kunnen wij niet begrijpen! Behalve dan misschien het feit dat niet veel mensen 3,6 miljoen euro klaar hebben liggen...

Foto: Residence365.com

Baambrugse Zuwe 128-A, Vinkeveen

Deze vrijstaande villa ligt niet alleen aan het water, maar wordt er compleet door omringd. Omgeven door de Vinkeveense plassen en veel groen biedt deze villa complete rust en privacy. Daarnaast biedt het ook luxe en comfort. Zo heeft de villa een boothuis, aanlegsteiger en privé eilandjes. Je moet er alleen wel 3 miljoen euro voor neerleggen.

Foto: Heeren Makelaars

Nieuw-Loosdrechtsedijk 223, Loosdrecht

Dit uitzonderlijke huis stond ook al in onze lijst met de duurste woningen van Nederland van dit moment, maar het verdient ook zeker een plekje in deze lijst met mooie woningen aan het water. Dit huis, van voormalig Ahold-topman Cees van der Hoeven, staat al enkele jaren te koop. De vraagprijs is zelfs als gezakt van 9 naar 7,5 miljoen. Het huis ligt direct aan het water waar veilig in kan worden gezwommen en waar je vanaf het terras kan genieten van een prachtig uitzicht.

Foto: Voorma & Walch Makelaars

Kreekpad 3, Rockanje

Ook in Zuid-Holland zijn mooie huizen te vinden aan het water. Voor dit huis moet je alleen wel aan bijna 4 miljoen euro zien te komen. Dit mooie huis ligt in de duinen, slechts 400 meter van het strand en maar een klein half uur van Rotterdam af met de auto. Het huis is gemaakt in de stijl van een berg lodge, te verwachten in de wilde natuur van Colorado of Wyoming in Amerika. Maar aan de binnenkant is het echter gezellig en warm ingericht, met natuurlijk de rustige natuurlijke sfeer van het bos eromheen. 

Foto: Quote

Grutto 26, Blauwestad

Voor het laatste huis op ons lijstje kozen we een huis met een geschiedenis, maar niet een enge geschiedenis waarbij we je vertellen dat het huis vervloekt is of dat het er spookt. Het huis is namelijk pas gebouwd in 2008. Maar het gebied waar het huis is gevestigd was ooit een prachtig, typisch Nederlands, landbouwgebied. Door problemen in de landbouw in de jaren ‘80 is het gebied later omgebouwd tot natuurgebied en meerdere woongebieden. Deze woning is te vinden in het woongebied dat het meest verbonden is met het water: De Wei. Het kost nu 745 duizend euro om in dit mooie natuurgebied te wonen.

Foto: Funda.nl

Er zijn nog genoeg andere mooie woningen aan het water in Nederland en dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden. Of je liever vlakbij een stad woont of graag in een afgelegen natuurpark, er is voor iedereen wel een droomhuis te vinden. Waar zou jij de warme zomerdagen graag willen doorbrengen? 


Alles weten over een woning kopen of een woning huren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het Promodomo blog >

Delen: