WOZ waarde checken

Controleer je WOZ-waarde!

Elk jaar stelt de gemeente de waarde van je woning vast, volgens de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). De WOZ-waarde bepaalt niet alleen de hoogte van de OZB (onroerendzaakbelasting) maar is ook van invloed op andere belastingen waaronder waterschapsbelasting. Als woningeigenaar of verhuurder ben je dus gebaat bij een correcte inschatting van de waarde van je vastgoed.

Maar hoe stelt de gemeente dit vast? Door te kijken naar de koopsom van (recent) verkochte woningen bij jou in de omgeving, en deze te vergelijken met jouw woning. Aan de hand van kenmerken als oppervlakte, inhoud, perceel en staat van onderhoud wordt vervolgens jouw woningwaarde bepaald.

Omdat jouw woning nooit exact hetzelfde is als die van anderen, loont het altijd de moeite om je WOZ-waarde bepaling te controleren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 20% van de woningen te hoog wordt gewaardeerd.

Eigen woning

Gemiddelde besparing € 296

Check gratis

Tweede woning

Gemiddelde besparing € 1.239

Check gratis

Verhuren

Gemiddelde besparing € 741

Check gratis

Kun jij ook besparen? Ontdek het binnen een minuut!

Promodomo heeft informatie over 8 miljoen woningen in Nederland. Een combinatie van informatie uit openbare registers (bijvoorbeeld het Kadaster), en andere informatie die we inkopen. Zo kunnen we tot een nauwkeurige inschatting van de waarde van je woning komen. Wil je weten of je, net als ruim 1 miljoen andere Nederlandse huishoudens, te veel belasting betaalt? Gebruik dan nu de WOZ-waarde Check. Hiermee zie je direct of je kunt besparen en hoeveel.

De WOZ-waarde Check is geheel gratis en vrijblijvend: het geeft je in een paar simpele stappen inzicht in de correctheid van je WOZ-Waarde en een indicatie van een mogelijke besparing.

Doe de gratis WOZ check

Gratis en vrijblijvend WOZ-bezwaar maken?

Als blijkt dat je WOZ-waarde door de gemeente te hoog is ingeschat kun je bezwaar maken. Dit kun je zelf doen, maar wij kunnen hier ook bij helpen. We werken hiervoor samen met Eerlijke WOZ. Zij hebben alle tools om de WOZ-waarde te controleren op juistheid, en zijn al jarenlang gespecialiseerd in het bijstaan van woningeigenaren die bezwaar willen aantekenen bij de gemeente. Ze nemen het gehele traject voor je uit handen, gratis en voor niets.