Over Promodomo


Promodomo is niet zomaar een woningplatform, maar een groep gedreven mensen die de opgeblazen huizenmarkt willen veranderen. Promodomo is de plek waar iedereen zijn of haar droomwoning kan vinden. Via ons platform willen wij, samen met onze partners, de huizenmarkt weer eerlijk, transparant en dynamisch maken. 

Het is ingewikkeld en duur om een woning te koop te zetten. Dat vinden wij onzin. Wij zorgen ervoor dat iedereen zijn woning zelf en gratis te koop, bijna te koop of open voor een bod kan plaatsen. 

Op onze website vind je alle koop- en huurwoningen in heel Nederland. Wij zijn niet de eigenaar van deze woningen, maar zijn een platform dat de openbare informatie over alle woningen bundelt. Om het vinden van jouw droomwoning gemakkelijk te maken kan je op onze website alles vinden over de woning, de buurt en de buurtbewoners. Op deze manier bieden wij jou een plek waar jij echt alle koopwoningen in Nederland - te koop en niet te koop - kunt vergelijken.  Ons doel hierbij is om de woningmarkt in Nederland weer eerlijk, transparant en dynamisch te maken. 

Een Transparantere Woningmarkt

Maar een paar procent van de Nederlandse woningmarkt staat te koop, terwijl uit onderzoek blijkt dat 68% procent van de Nederlanders verhuisplannen heeft. Er gaat dus iets fundamenteels mis op de woningmarkt! Daarom wil Promodomo de drempels verlagen voor huiseigenaren om hun woning in de etalage te zetten. Door middel van ons gratis platform willen wij het aanbod verhogen. Op deze manier krijgt iedereen namelijk een eerlijke kans op het vinden van een droomwoning.

Wij halen onze informatie uit openbare bronnen zoals Basisregistratie Adressen en Gebouwen, Google Maps en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het energielabel van een woning komt vanuit de overheid en de gemeentelijke vaste lasten komen vanuit de gemeenten. Overige informatie verkrijgen wij via het databedrijf Spotzi

Door alle informatie te bundelen hopen wij dat mensen een beter inzicht krijgen in welke informatie er bekend is over zijn/haar woning. Daarnaast willen wij hiermee de woningmarkt stimuleren en kun jij als verkoper of koper van een huis flink besparen in de kosten. 

De Promodomo Woningwaarde

Promodomo heeft een eigen uniek algoritme ontwikkeld dat de waarde van een woning zeer nauwkeurig kan bepalen. Hiervoor gebruiken wij verschillende variabelen die bekend zijn over een woning uit openbare informatiebronnen, zoals de koopsom en datum, locatie, vierkante meters, perceelgrootte, bouwjaar en woningtype. Maar ook gegevens over vergelijkbare woningen in de buurt en de huidige markt. Deze woningwaarde is vaak nog nauwkeuriger dan de WOZ-waarde. 

Ons algoritme wordt continu verbeterd door een sterk team van data scientists bij Promodomo en door behulp van machine learning. Wanneer de eigenaar van een woning meer informatie invult bij zijn/haar woningpagina zal dit de Promodomo-woningwaarde verbeteren en nog nauwkeuriger maken. Wel is het belangrijk om te onthouden dat de woningwaarde die is vastgesteld door Promodomo een indicatieve waarde is. De eigenaar van de woning weet zelf het beste wat hij/zij de woning waard vindt. De verkoopprijs kan daarom afwijken van onze woningwaarde. 

Wanneer een woning wordt verkocht, moet een taxateur de woningwaarde vaststellen. De woningwaarde van Promodomo is hier helaas (nog) geen vervanging voor. Het is geen officiële waardering, maar slechts een indicatie en een startpunt voor verdere waardebepalingen van de woning. 

Promodomo op Social Media

Promodomo is actief op Facebook, Instagram en Twitter. Hier plaatsen wij wekelijks de nieuwste trending huizen van Promodomo, maar ook updates over nieuwe blogartikelen en updates over ontwikkelingen op onze website. Wil je zeker zijn dat je niets mist van de nieuwste ontwikkelingen op ons platform? Volg ons dan via jouw favoriete kanaal! 

Makelaars, Partners en andere Professionals

Promodomo biedt de mogelijkheid voor makelaars om hun aanbod op Promodomo te plaatsen. Laat het aan ons weten via onze contactpagina of neem contact met ons op via [email protected]

Ook is Promodomo altijd op zoek naar interessante partners op het gebied van wonen. Wil je kijken wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met [email protected]

Samen maken we de woningmarkt weer eerlijk, transparant en dynamisch. 


Ga voor meer informatie naar onze: