10x de Leukste Kindertuinen

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/f775a3e5-755f-4e2d-85fc-3b52b8a1ee07/zandbak-pinterest.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Als je wilt dat jouw kinderen meer buiten spelen en minder tijd spenderen achter een scherm op de bank met de voetjes omhoog, dan kan een leuke achtertuin de ideale oplossing zijn. En een leuke kindertuin hoeft niet eens heel moeilijk te zijn. Hier geven we je tien ideeën om jouw achtertuin te veranderen in een kindertuin paradijs. 


1. Kabouterland

Tover een klein moestuintje om in een klein kabouterdorp of feeënland voor uren speelplezier. Zorg er wel voor dat je een klein afdakje in de tuin hebt waar het kabouterland onder kan schuilen bij regen. We leven immers gewoon in Nederland.

homesthetics.net


2. Bowlingbaan

Waarom geld uitgeven aan een uurtje op de bowlingbaan, als je ook gewoon een bowlingbaan in je achtertuin kunt bouwen? Het kost misschien wat meer moeite om elke keer de pinnen weer terug te zetten, maar het is zeker niet minder leuk!


3. Boomhut of speelhuis

Iedereen kent de klassieke boomhut en iedereen kan er eentje bouwen. Laat de kinderen zelf de boomhut inrichten naar hun smaak en ze zullen er hun eigen paradijs van maken. 


Vind je een boomhut een leuk idee, maar zoek je iets originelers? Ga dan een stapje verder en maak van de boomhut een waarlijk speelhuis. 

viibez.co


4. Klimbaan

Voor mensen die echt van klussen houden - of iemand kennen die graag klust - hoef je natuurlijk niet te stoppen bij een simpele boomhut. Met een brug ernaast, een glijbaan aan de zijkant of een paar trappen heb je al snel de boomhut geupgrade naar een heuse klimbaan. Maak het zo gek als je zelf wilt. Zo houdt je de kinderen niet alleen bezig, maar weet je ook zeker dat ze ‘s avonds lekker zullen slapen! 

architectureartdesigns.com


5. Autobanden piramide

Een klimbaan kan eigenlijk nog veel makkelijker. Wanneer je genoeg oude autobanden hebt maak je hiermee gemakkelijk een gave piramide waar jouw kinderen heerlijk op kunnen klimmen.


Nog een leuk idee: vul de autobanden met grond om mini moestuintjes erin te laten groeien. 


6. Racebaan

Een racebaan in huis houdt kinderen vaak uren bezig. En in al die uren moet jij elke keer uitkijken waar je loopt in huis. Dus waarom bouw je niet een racebaan buiten? Zo krijgen jouw kinderen direct frisse lucht, vitamine van de zon (wanneer die eindelijk weer schijnt) en is de vloer binnen weer vrij voor ander verkeer. 

woohome.com


7. Zandbak

Een andere simpele, maar hele handige manier om jouw achtertuin om te toveren tot een kindertuin is door het plaatsen van een zandbak. Het enige wat je nodig hebt is een houten bak, genoeg zand om de bak te vullen en wat schepjes en emmertjes. 


8. Krijtbord

Wanneer je een grote lege muur hebt in de achtertuin is het een leuk idee om deze op te vrolijken met een krijtbord. Zo kan iedereen zijn tekenkunsten laten zien en kan je uren tekenen, kleuren en schrijven. Een krijtbord is gelukkig makkelijk schoon te maken. Maar heb je hier echt geen zin in of tijd voor, dan kun je natuurlijk ook gewoon wachten op de volgende regenbui. 


9. Moestuin

Potgrond, zaadjes, een schepje, gieter en een achtertuin. Laat die zelf gegroeide groenten maar komen! Een eigen moestuintje is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor volwassenen. Dit geeft je meteen een goed excuus om wat leuks met de kinderen te doen. 


10. Muziekhek

Wanneer je nog wat oude pannen, lepels of ander keukengerei hebt liggen, kun je hier verrassend veel leuks van maken. Zoals dit mooie ‘muziekhek’ dat wij vonden op homedit.com. Zorg er wel voor dat je de buren niet gek maakt.

homedit.com


Op welke manier heb jij jouw tuin omgetoverd van achtertuin tot kindertuin? Laat het ons weten! Deel je mooiste tuinfoto met ons via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #promointerieur en wie weet delen wij hem wel op een van onze kanalen!

Delen: