Alles wat je nodig hebt voor een minimalistisch interieur

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/830db535-8e87-49a4-9b84-e9b0221f5516/Minimalisme%204.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Hebben wij tegenwoordig niet allemaal te veel spullen in huis? Hebben we alles eigenlijk wel echt nodig?

De uitspraak Less is more heb je misschien wel eens eerder gehoord. En bij het inrichten kan dit ook van pas komen. Want hoe minder spullen in jouw omgeving, hoe rustiger jij je zult voelen in een kamer. 

Met een strak, eenvoudig en functioneel design voelen mensen zich vaak vrijer en zorgelozer. Minder spullen maakt mensen vaak ook minder materialistisch. Het geeft meer overzicht en je geniet meer van wat je wél hebt. 

Zie jij dit wel zitten? Dan hebben wij zes tips voor jou om het minimalisme bij jou in huis te brengen. 


1. Natuurlijk Licht

De ramen kun je het beste open en vrij houden. Dunne gordijnen met neutrale kleuren mogen wel, zolang je de ruimte maar licht houdt. Belangrijk is de focus op natuurlijk licht dat door de ramen naar binnen valt. Dit licht zorg namelijk voor meer rust dan het licht van een lamp. 

zonlicht door het raam schijnt op een minimalistisch interieur


2. Rustige Natuurtinten

Het gebruik van lichte houtsoorten geeft een gevoel van ruimtelijkheid. Berkenhout of Essenhout is hiervoor erg geschikt. Door het gebruik van hout in een interieur wordt ook het gevoel van een band met de natuur versterkt. En wat is er nou kalmerender dan de natuur?


3. Minimaliseer Accessoires en Decoratie

Bij een minimalistisch interieur draait het om Less is more. En dat betekent dus minder accessoires en decoraties in het interieur. Overbodige spullen leiden namelijk af en brengen drukte. Eigenlijk moet je dus denken aan een grote opruimbeurt. Wat heb je allemaal echt nodig en wat kan eigenlijk ook wel weg? 


Accessoires en decoratie zijn natuurlijk niet verboden in een minimalistisch interieur, maar probeer het gebruik ervan zoveel mogelijk te beperken. 

 

witte bureautafel met witte bureaustoel en zwart ijzeren rek erboven


4. Grijs-, Wit- en Zwarttinten

Voor de kleuren voor een minimalistich design hoef je niet ver te zoeken of lang over na te denken. Elk minimalistisch interieur wordt namelijk gekenmerkt door het gebruik van grijs-, wit- en zwarttinten. Deze kleuren geven namelijk een idee van ruimtelijkheid. 


5. Designstukken als Eyecatcher

Kenmerkend voor een minimalistisch interieur is het gebruik van een eyecatcher. Vaak gebruiken mensen hiervoor een designstuk, zoals een designerbank, een designer eettafelset of een mooi schilderij. De eyecatcher kan juist in een hele andere kleur zijn dan de rest van het interieur. Het is ook een manier om jouw interieur een persoonlijke touch te geven. Gebruik de eyecatcher om het interieur helemaal van jou te maken!

Minimalistisch interieur met scheidingswand in de kamer


6. Hergebruik Vormen

Het gebruik van dezelfde vormen oogt het rustig. Gebruik bijvoorbeeld veel ronde meubels, een ronde spiegel en een ronde tafel. Of ga jij liever voor een hoekig interieur? Zorg er dan voor dat zoveel mogelijk meubels rechthoekig of vierkant zijn. Het hergebruik van vormen geeft rust en een gevoel van vredigheid. Verschillende vormen door elkaar kan daarentegen juist weer drukte in het interieur veroorzaken. 


Ga jij voor een minimalistisch interieur in jouw huis? Laat het ons weten en deel een mooie foto van jouw interieur via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #promointerieur. Misschien delen wij hem dan wel op onze  FacebookTwitter of Instagram

Delen: