De beste kleuren en materialen voor een basic interieur

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/faee9963-dce3-4405-b3e0-757f1278ab0b/Basic%20interieur%201.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Fris, maar niet koel. Licht, maar niet fel. Tijdloos, maar ook persoonlijk. Als je dit zoekt in jouw interieurstijl dan is een basic interieur de perfecte keuze voor jou! Het gaat allemaal, zoals de naam al suggereert, om de basis van een fijn huis.  Comfortabel en tegelijkertijd modieus, wat ervoor zorgt dat jouw huis rust uitstraalt, maar zonder saai te zijn.  Hoe jij deze stijl in jouw huis kunt krijgen leggen we je hier uit. 


Basic kleuren

voor een basic interieur worden vaak wit en grijstinten met elkaar afgewisseld, gecombineerd met zwarte accenten. Deze kleuren zorgen voor rust in het interieur. Wit is namelijk een kleur die vaak wordt geassocieerd met onschuld, eenvoud en neutraliteit. Wanneer je wit op de juiste manier combineert met zwart vormen deze twee vaak een wat luxe of chique uitstraling. 

Grijs daarentegen roept bij de meeste mensen geen emoties op en is daarom geschikt voor de combinatie met zwart en wit. Het gaat niet in tegen de sfeer of uitstraling die je probeert te creëren met de andere twee kleuren. Met wit, zwart en grijs kom je al een heel eind. En hoewel een witte muur altijd een goede en veilige keuze is, kan het ook mooi zijn om je kleurenpatroon te doorbreken. Kies in dat geval voor een gebroken wit of grijs-blauwe muur. Dit past goed bij de rest van het interieur, behoudt de tijdloze en rustige sfeer, maar geeft jouw interieur toch net iets extra's.  


Basic materialen

Bij materialen moet je denken aan simpele materialen zoals hout, beton of linnen. Hierbij worden grafische designs en streeppatronen vaak afgeraden, maar soms is een gestreept of gestipt kussen op de bank juist net wat jouw interieur nodig heeft voor die extra persoonlijke touch. Houdt dit echter beperkt, zodat je interieur overal wel basic blijft. Een wollen lamp, linnen gordijnen of eikenhouten tafel met een romantische kandelaar zijn goede voorbeelden van manieren om jouw basic interieur te versieren. Ook grote meubels zijn een must have, maar let er wel op dat de meubels geen ornamenten hebben. Dit zal het interieur juist drukker maken dan vaak de bedoeling is bij deze stijl. 


Decoratie

Het lijkt wel of het in alle interieurstijlen kan, maar ook bij een basic interieur zijn planten een must have. Vooral omdat het het standaardkleuren patroon van zwart-wit en grijs doorbreekt, maar ook omdat het wat leven brengt in de kamer. Daarnaast combineren planten goed met de natuurlijke materialen. Dit houdt de kamer levendig. Ook zorgen planten nog voor extra zuurstof in huis en zorgen ze er zo voor dat jij je beter gaat voelen wanneer je in de kamer bent. 


Daarnaast is het vaak mooi om een schilderij met witte achtergrond en een zwarte tekst op te hangen. Ook kan het heel gaaf zijn om de tekst simpelweg direct op de muur te plakken. Dit geeft jouw basic interieur een persoonlijke tint, waardoor het echt als jouw thuis gaat voelen. Of ga simpelweg voor een of meerdere mooie (zwart-wit) foto's aan de muur. Ook zwevende planken kunnen erg mooi zijn en zijn direct een handige opbergplaats voor spullen die je niet continu op je tafel wilt zien liggen. Op deze manier houdt je deze spullen toch bij de hand, maar berg je ze netjes op. Wil je deze spullen helemaal niet meer zien? Zet dan een mooie rieten mand op de zwevende plank waar je jouw spullen in kwijt kan. Ben jij ook helemaal fan van het basic interieur? Laat het ons weten! Deel je mooiste interieur foto met ons via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #promointerieur en wie weet delen wij hem wel op een van onze kanalen!

Delen: