Huis kopen eigen geld inbrengen

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/a0a2439c-16c3-4eed-9b84-06a97b9023e0/Huis_kopen_eigen_geld_inbrengen.jpeg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Huis kopen? Eigen geld inbrengen!

Je hebt een steady inkomen en je verlangt naar een plek. Helemaal voor jou alleen! Dan is het tijd om die droom in vervulling te laten gaan. Bij een nieuw huis kopen wordt eigen geld inbrengen echter steeds belangrijker. In deze blog lees je hoe je bij het huis kopen eigen geld kunt inbrengen, en waarom dat nou eigenlijk zo belangrijk is. 

Meer dan een hypotheek alleen

Als je eigen geld inbrengt betekent dit dat je dit van niemand anders leent. Het is geld dat je zelf bezit of wat je ouders je bijvoorbeeld middels een schenking hebben gegeven. Omdat je vanaf 2018 geen hogere hypotheek meer krijgt dan de maximale waarde van het huis, wordt het eigen geld wat je de aankomende jaren moet inbrengen steeds een beetje meer. Door de inbreng van eigen geld hoef je geen maximale hypotheek aan te vragen. Je schuld is dus minder en je maandlasten worden lager. Ook betaal je minder vermogensrendementsheffing. Je hypotheekrenteaftrek wordt echter wel minder.

Eigen geld inbrengen bij een huis kopen: hoe doe je dat?

Een woning kost meer dan alleen de kostprijs. Er komen altijd bijkomende kosten bovenop, zoals bijvoorbeeld de overdrachtsbelasting of notariskosten. Dit kun je betalen van je eigen geld. Natuurlijk kun je er ook een deel van de koopsom mee betalen. Een laatste optie is er voor diegene die voor de tweede of andere keer een huis koopt. Het eigen geld stort je dan als extra premie in aan de hypotheek gerelateerde levensverzekering. Dit levert je een lagere premie op en een hoger rendement dan als dit eigen geld op een reguliere spaarrekening had gestaan.

Bedenk goed wat je aan eigen geld kunt inbrengen bij jouw huis kopen. Daarna ben je weer een stap dichter bij je nieuwe droomwoning!

Alles weten over een woning kopen of een woning huren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het Promodomo blog >

Delen: