Stappenplan huis kopen

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/27892911-8d64-4991-93cc-693d889688e7/Stappenplan_huis_kopen.jpeg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Een huis kopen vraagt om een toekomstbestendig stappenplan 

Een nieuw huis is een investering. En meestal eentje voor de langere termijn. Als het goed is zul je er minstens een paar jaar doorbrengen. Misschien zelfs je hele leven! Juist daarom vraagt een huis kopen om een slim stappenplan. Maar waar moet je precies rekening mee houden? We hebben de belangrijkste pijlers op een rijtje gezet. Zo ga je helemaal voorbereid je nieuwe droomhuis tegemoet.

Huizenmarkt - nu en later 

Je hebt een goede baan, prima vooruitzichten en misschien zelfs wat spaargeld. Voldoende redenen om te investeren in een nieuwe woning. Waarom dus wachten met toeslaan in de huidige huizenmarkt? Maar denk ook aan later. Een gedegen voorbereiding kan je namelijk een hoop narigheid besparen. En dat begint met vooruitblikken op de toekomst en een huis-kopen-stappenplan. Hoe sta je er over vijf jaar financieel voor? Wil je (meer) kinderen? En wat nou als jij en je partner uit elkaar gaan?

1. Werk

Je maandelijkse inkomen is momenteel een constante. Maar je weet nooit wat de toekomst brengt. Misschien kom je in een reorganisatie terecht. Dan is het fijn om spaargeld achter de hand te hebben. Ook zou je kunnen denken aan het afsluiten van een werkloosheidsverzekering, in combinatie met je hypotheek. Zo kun je een tijdje je inkomen op peil houden en je WW-uitkering aanvullen. En wat dacht je ervan om na een paar jaar trouwe dienst voor jezelf aan de slag te gaan? Een werkkamer of aparte ruimte in je woning is dan erg welkom. 

2. Relaties & kinderen

Liever denken we er niet aan, maar stel…. Stel dat je er ineens alleen voor komt te staan en jij en je partner uit elkaar gaan. Kun je de hypotheek dan wel in je eentje dragen? Wat betekent dit voor je maandlasten en de resterende hypotheekschuld? En een kinderwens, is die er? Denk over dit soort scenario’s na als je je hypotheek gaat berekenen. Het is een essentieel onderdeel van een huis-kopen-stappenplan.

3. Hypotheekrente vastleggen

De rente is historisch laag. Extra aantrekkelijk. Bedenk goed hoe lang je de rente wilt vastleggen. Laat je hierbij adviseren door een ervaren hypotheekadviseur.

Alles weten over een woning kopen of een woning huren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het Promodomo blog >

Delen: