Tweede huis kopen voor verhuur

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/27f28d30-cb0b-4262-8671-a1a1075fcdbe/twee_huis_kopen_voor_verhuur.jpeg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Een tweede huis kopen voor verhuur

Overweeg jij een tweede huis te kopen voor verhuur? Dan krijg je te maken met heel wat regels. Om je inzicht te geven in wat er precies bij komt kijken, hebben we deze blog geschreven. Zo kom je goed beslagen ten ijs bij een tweede huis kopen voor verhuur. 


Huizen vergelijken: daar begint het mee 

Een extra huis is niet zomaar een investering. Daarom is het belangrijk om diverse huizen te vergelijken voordat je een bod uitbrengt. Als je besluit om de koopwoning puur en alleen te kopen om te verhuren, ben je officieel geen particulier meer op de huizenmarkt. Daardoor kun je geen standaard hypotheek afsluiten. Sommige geldverstrekkers bieden wel hypotheken voor vastgoed aan, maar vragen daar wel extra zekerheid voor terug. Je kunt dan denken aan een vast inkomen en de inbreng van voldoende eigen geld. Daarnaast ben je verplicht om bij de gemeente een vergunning aan te vragen om te mogen verhuren en krijg je te maken met verschillende belastingen. Koop je een appartement? Dan moet de Vereniging van Eigenaren, afgekort VvE, toestemming voor verhuur geven.


Wil je een vakantiehuis kopen?

Een recreatiewoning kopen is een aantrekkelijk idee. Maar als je besluit om deze te verhuren, komen ook hier weer allerlei regels bij kijken. Zo zul je eerst moeten checken of de betreffende vakantiewoning überhaupt voor verhuur in aanmerking komt. Daarnaast zijn er speciale regels aan de financiering verbonden. Je kunt bijvoorbeeld een zogeheten recreatiehypotheek afsluiten, maar daar zitten wel verschillende voorwaarden aan. Zo moet het huis van beton of steen zijn en is de vereiste dat er een badkamer aanwezig is. Daarnaast kom je bij zo’n hypotheek niet meer in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek en betaal je vermogensrendementsheffing. Verdiep je dus goed in deze materie zodat je investering rendabel genoeg is en je niet voor verrassingen komt te staan!


Alles weten over een woning kopen of een woning huren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het Promodomo blog >

Delen: