Waarde huis opvragen

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/ba877696-7031-43de-9451-9524bcc75779/Waarde_huis_opvragen.jpeg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Waarde huis opvragen: hoe en waarom doe je dat eigenlijk?

Het lange zoeken is beloond: je hebt je droomwoning gevonden! Nu is het tijd om een bod uit te brengen. Voordat je dat doet, is het echter slim om de waarde van het huis op te vragen. Op basis hiervan wordt je hypotheek namelijk bepaald. Dit jaar mag je nog 101% van de woningwaarde bij de bank lenen; volgend jaar is dat 100%. Het betekent dat een eventueel verschil in de overeengekomen koopprijs versus de waarde van de woning niet kan worden meegefinancierd. Je zult dan eigen geld moeten inleggen. En dat wil je natuurlijk voorkomen!

Prijsontwikkeling huizenmarkt 

Wil jij je huis verkopen? Dan is de waarde van je huis opvragen ook belangrijk. Je wilt je woning immers voor een zo goed mogelijke prijs overdragen aan nieuwe bewoners. En de prijs die je destijds voor jouw huis hebt betaald, zal door de prijsontwikkeling in de huizenmarkt vanzelfsprekend niet meer hetzelfde zijn.

Zo achterhaal je de woningwaarde

Een waarde van een huis opvragen kan op drie manieren. Allereerst kun je de WOZ-waarde achterhalen. Deze waarde is een indicatie, maar geeft je een goede eerste richting. Dit doe je gratis en online bij een WOZ-waardeloket. Wel zit er een maximum verbonden aan het aantal huizen waarvan je binnen een bepaalde periode de WOZ-waarde kunt opvragen. Een andere optie om deze waarde huis op te vragen is via Calcasa. Aan de hand van diverse woninggegevens ontvang je vrijwel direct een compleet waarderapport. Dit rapport geeft niet alleen inzicht in de WOZ-waarde, maar bijvoorbeeld ook over de meest actuele woningverkoopprijs. Tot slot kun je natuurlijk een taxatie uit laten voeren. Dit kost wel geld. Wat de precieze kosten zijn verschilt per woning, maar hangt ook af van het soort taxatie. Wil je meer weten over het taxatierapport?

Alles weten over een woning kopen of een woning huren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het Promodomo blog >

Delen: