5 onmisbare tips voor het renoveren van de slaapkamer

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/1615da41-9a1c-4337-9f67-b1a83081653e/chuttersnap-720510-unsplash.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

De slaapkamer is voor vele mensen hun veilige plekje in het huis, jouw persoonlijke leefruimte. Het is de plek waar je elke avond en elke ochtend even een paar minuten voor jezelf hebt voordat je gaat slapen of dat de dag begint. Het is voor vele mensen dan ook de meest persoonlijke plek in het huis. Maar de slaapkamer is ook de kamer die het meest gerenoveerd wordt, waarschijnlijk juist omdat het zo'n belangrijke plek in het huis is. Daarom geven we je hier een aantal handige tips voor wanneer jij besluit jouw slaapkamer te renoveren. 


1. Maak duidelijk wat er veranderd moet worden

Een slaapkamer renovatie doe je niet gewoon in een dag. Je hebt hier een plan voor nodig. Dus maak voor jouzelf duidelijk wat er precies veranderd moet worden aan de kamer. Moet de indeling praktischer? Vind je de kleuren van de muren of de vloer niet meer mooi? Heb je behoefte aan nieuwe meubels? 

Wanneer je duidelijk hebt voor jezelf wat er veranderd moet worden wordt de rest van het proces een stuk minder stressvol en veel efficiënter. 


2. Bedenk goed waar het bed komt te staan

Eigenlijk is het bed het belangrijkste van alle meubels in de slaapkamer. Want wanneer je bed op de verkeerde plaats staat kan dit zorgen voor vele slapeloze of onrustige nachten. 

Het klinkt misschien wat overdreven, maar er zijn genoeg mensen die graag met hun hoofd een bepaalde kant op slapen. Wanneer jij je hele leven al met je hoofd naar het Noorden (of Oosten, Zuiden of Westen) slaapt, kan het zijn dat je lichaam hieraan gewend raakt. Als dit zo is, is het niet slim om je bed ineens een compleet andere kant op te zetten. 


Dit geldt niet voor iedereen, gelukkig. Dus als jij nergens last van hebt, kun je je bed neerzetten waar je wilt. Wel handig is om beide lange kanten van je bed open te houden, zodat je er gemakkelijk vanaf beide kanten in kan rollen. Dit is waarom veel mensen hun bed in het midden van de kamer plaatsen. 


3. Creëer opbergruimte onder het bed

Bij het renoveren en opruimen van jouw slaapkamer kom je wellicht een aantal spullen tegen die je nog niet weg wilt doen, maar die je eigenlijk ook niet dagelijks gebruikt. Oud speelgoed van vroeg of mooie fotoalbums... Deze spullen kun je vaak handig kwijt onder het bed. Handige opbergruimtes voor spullen zorgen ervoor dat jouw kamer opgeruimd en netjes blijft en ook dit zal jouw slaap ten goede komen. Een opgeruimde kamer geeft namelijk rust, en dat is precies wat je zoekt in een slaapkamer. 


4. Zorg voor de juiste verlichting

Wanneer je 's ochtends vroeg moet wakker worden is het handig om een wat fellere lamp aan je plafond te hebben hangen. Op deze manier is het makkelijker om in de vroege ochtend op te moeten staan. 

Aan de andere kant is het ook handig om een dimlicht in je kamer te hebben voor de avonden. Een fel licht kan je langer wakker houden dan nodig, terwijl een dimlicht er juist voor zorgt dat je beter in slaap zult vallen. 

Als je niet weet voor welke verlichting je wilt gaan, kun je ervoor kiezen om meerdere lampen in de kamer te plaatsen. Op deze manier kun je voor elk tijdstip en elke situatie het juiste licht aanzetten. Gelukkig zijn er genoeg leuke lampen of lampenkappen te vinden in de verschillende woonwinkels. 

 

5. Welke meubels zijn van belang voor jou?

De één hecht meer waarde aan het hebben van een TV op zijn slaapkamer, terwijl een ander liever een grote boekenkast koopt om de muur te bedekken. Weet wat jij wilt en belangrijk vindt en richt je slaapkamer hierop in. Zorg ervoor dat de spullen of meubels die jij veel gebruikt ook binnen handbereik zijn en dat je hiervoor niet elke keer al jouw spullen om hoeft te gooien. 


Altijd op de hoogte zijn van nieuwe, trending woningen op Promodomo en de leukste blog artikelen? Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram!

Delen: