Jouw droomwoning vinden

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/87ae5ae0-0c4f-411a-b8c1-e448280d6807/Stappen_droomwoning_.jpeg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Mijn droomwoning vinden: hoe doe ik dat?

Een eigen plek: wie wil dat nou niet? En natuurlijk ga je bij een huis kopen voor het beste van het beste. Kortom: jij wilt een droomhuis vinden. Hoe eerder hoe beter! Met ons handige stappenplan kun je gericht aan de slag.


Stap 1: Maak een wensenlijst

Breng je wensen in kaart. Waar wil je wonen? Ga je voor een huis bouwen of juist voor bestaande bouw? En hoe groot moet de woning eigenlijk zijn? Schrijf op wat je minimale wensen zijn en weet van jezelf waar je wel en geen concessies aan doet. Zo kan een tuin een minimale vereiste zijn, net als een huis waar je niets meer aan hoeft te klussen. Hoe duidelijker je voor jezelf hebt waar je precies naar op zoek bent, hoe sneller je zal vinden wat je zoekt. Klinkt eigenlijk best logisch, toch?


Stap 2: Ken je financiële mogelijkheden

Je kunt nog zoveel willen, maar als je het niet kan betalen…. wordt het een lastig verhaal. Ga daarom na wat haalbaar is. Dit kan aan de hand van verschillende tools die in een handomdraai voor je berekenen wat je maximaal kunt lenen. Kijk bovendien niet alleen naar je huidige middelen, maar ook naar de toekomst. Verwacht je meer te gaan verdienen? Of wil je op een zeker moment misschien voor jezelf beginnen? Het speelt allemaal mee bij het kopen van een lange-termijn investering als een nieuw huis. Natuurlijk kun je ook een hypotheekadviseur inschakelen. Hij of zij helpt je om je financiële situatie helder in kaart te brengen.


 Stap 3: verken de huizenmarkt

Als je je jouw wensen en financiële situatie in kaart hebt gebracht, is het tijd voor het leukste onderdeel: de huizenmarkt verkennen! Je kunt hierbij een aankoopmakelaar inschakelen. Kijk goed rond en vergelijk genoeg, dan zul je zeker je droomhuis vinden!

Alles weten over een woning kopen of een woning huren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het Promodomo blog >

Delen: