De Vijf meest voorkomende Ergernissen in de Woningmarkt

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/e3aab1bf-03f9-476e-8a40-ae3811a3b30f/10Ergenissen-800x521.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Herkent u deze vijf veelvoorkomende ergernissen bij het verkopen van uw huis?
De beslissing om over te gaan tot verkoop van uw huis kan al een hele stap en onderneming zijn. Toch blijkt uit onderzoek dat dit pas het begin is van verschillende ergernissen die voorkomen bij de verkoop van uw huis. Promodomo heeft de vijf meest voorkomende ergernissen voor u op een rijtje gezet.


Punt 1: Alles kost geld

Vanaf zo’n € 300,- zet u uw huis via een internetmakelaar te koop op verschillende huizensites, maar dan moet u wel veel zelf regelen, zoals de bezichtigingen, onderhandelingen en de koopakte. Er zijn ook internetmakelaars bij wie u bijna alles kunt uitbesteden, maar dan bent u meestal € 1.000,- tot € 1.200,- kwijt. Overigens heeft u altijd een (internet)makelaar nodig als u uw huis op bijvoorbeeld funda.nl wilt zetten. Echter, dat kan bij sommige online makelaars voor een bedrag van minder dan € 200,-. Bij Promodomo vinden we dat dit anders moet kunnen. Om deze reden hebben wij besloten om veel van deze diensten gewoon gratis te maken. Gratis? Ja, geheel gratis. In onze webshop is een hele afdeling met gratis producten zoals bezwaarschriften of machtigingen, daarnaast kunt u natuurlijk ook gewoon gratis uw huis op onze website promoten, met geïnteresseerden in contact komen en uw woning verkopen, makkelijk en snel.


Punt 2: Huizensites vragen geld om uw huis prominent op hun website te plaatsen

Alleen een erkende NVM-makelaar kan prominent uw huis op een huizensite krijgen. Zonder deze prominente plaatsing kunnen potentiële kopers uw woning niet goed vinden, daarom hebben wij bij Promodomo besloten dat wij meerdere keren per week de nieuwe huizen gewoon gratis aanbieden. Zo weet u zeker dat het aanbod op de site altijd recent en compleet is. 


Punt 3: Zelf de waarde bepalen of geld uitgeven om dit te laten doen

U kunt de waarde van uw woning zelf inschatten, maar om de daadwerkelijke marktwaarde te bepalen is het verstandig om een taxateur in te schakelen. Een taxateur let op de staat waarin het huis verkeert, maar ook op de ligging, de servicekosten en andere zaken. Natuurlijk heeft u altijd nog de mogelijkheid om de geschatte woningwaarde van uw huis, makkelijk en snel, gratis te berekenen op ons platform.


Punt 4: U hoort lang niks

Soms kan het bij de verkoop van een huis zeer onoverzichtelijk zijn. Dit komt omdat alles via de makelaar gaat. Vaak weet u niet eens hoeveel geïnteresseerden er al zijn in uw huis. Op ons platform bieden wij hiervoor de oplossing. Op Promodomo kunt u bijhouden hoeveel keer uw huis is bekeken én hoe populair deze is. Makkelijk en gewoon gratis.


Punt 5: De potentie van uw huis kunt u moeilijk zichtbaar maken
Misschien weet u niet hoe u sommige ‘overbodige’ ruimtes moet presenteren. Stel dat u een kelder hebt die perfect om te bouwen valt tot man cave of juist tot gezellige gezinsruimte . Dan biedt dat uiteraard perspectieven voor kopers. Indien u denkt: “maar ik heb hier helemaal geen ervaring mee,” dan neemt Promodomo graag de tijd voor u om advies te geven over het restylen van uw huis.

Delen: