Huis snel verkopen: hoe?

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/b442879c-346f-459c-adad-d8b72124d7c5/Huis_snel_verkopen_hoe.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Jouw huis snel verkopen: hoe doe je dat?

Soms is het gewenst, of misschien zelfs noodzakelijk, om je huis snel te verkopen. Bijvoorbeeld als je gaat verhuizen vanwege een nieuwe baan of liefde waarmee je gaat samenwonen. Als er sprake van overlijden is, is het betreffende huis te koop zetten met als doel dat dit zo snel mogelijk verkocht wordt ook wenselijk. Maar hoe kun je het verkoopproces nou versnellen? We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. 

Een nieuw huis kopen 

Ga je een nieuw huis kopen, maar heb je nog een eigen woning? Ook dan ben je erbij gebaat om je stek snel te verkopen. Dubbele woonlasten wil je immers voorkomen. De volgende tips gaan daarom zeker ook voor jou op:

1. Een goede advertentie is het halve werk

Of je nu een makelaar in handen neemt of zelf je huis gaat verkopen: het verkooptraject begint bij een goede advertentie. Zorg dat je mooie foto’s maakt: zowel van de woning als van de nabije omgeving. Het tonen van een video is bovendien een extra plus en spreekt veel huizenkijkers aan. Benoem daarnaast de woningkenmerken en wees te allen tijde duidelijk en compleet. Hoe aantrekkelijker je woningadvertentie is opgesteld, hoe meer geïnteresseerden jouw woning zal trekken.

2. Maak gebruik van je netwerk

Zeker als de nood hoog is, is het slim om je netwerk in te zetten. Stel een post op die mensen gemakkelijk op social media kunnen delen. Voor hen een kleine moeite, en voor jou een mooie kans om eenvoudig en gratis bereik te vergroten.

3. Een scherpe vraagprijs

Het klinkt zo logisch, maar toch mag deze tip niet in dit rijtje ontbreken. Ver onder de marktprijs gaan zitten is overigens niet nodig; een klein prijsverschil ten opzichte van andere soortgelijke huizen te koop maakt soms al een wereld van verschil.

4. Open huis organiseren 

Organiseer een ‘Open Huis’. Zo geef je in korte tijd meerdere mensen de mogelijkheid om jouw koophuis te bewonderen. Zeker wanneer meerdere belangstellenden elkaar zien, wordt de druk om snel een bod te doen groter. En daarmee neemt de kans dat je jouw huis snel verkopen kunt toe.

Alles weten over een woning kopen of een woning huren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het Promodomo blog > 

Delen: