Huis verkopen tips

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/597e7c23-4281-4602-b03b-07cc38c86fd3/Huis_verkopen_tips.jpeg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Huis verkopen? Met deze tips zet je jouw woning op de kaart

Je wilt je huis verkopen. Tips zijn daarom altijd welkom. Maar wat is nou de beste manier om de verkoop zo snel en goed mogelijk te laten verlopen? 

Opvallen in het grote aanbod koopwoningen

Dat is waar het uiteindelijk om draait. En hoe doe je dat nou? Het begint met het opvolgen van slimme huis-verkopen-tips en het bepalen van de juiste actuele prijs. Een makelaar kan je daarbij helpen. Omdat woningtaxaties veelal door makelaars worden gedaan, kun je er meerdere uitnodigen. Het gemiddelde van hun taxaties is een goede indicatie voor de prijs die jouw huis waard is. Daarna is het zaak om de vraagprijs vast te stellen. Dat doe je aan de hand van de getaxeerde waarde, maar ook door je te verplaatsen in toekomstige bewoners die zich richten op het grote aanbod koopwoningen. Zou jij, in de huidige huizenmarkt, voor deze prijs geïnteresseerd zijn? 

Advertentie

De eerste indruk begint bij een advertentie. Zorg er daarom voor dat die er perfect uitziet. Dat betekent een prettig leesbare tekst en complete informatie, maar zeker ook: een mooie fotoreportage. Foto’s zijn het meest bekeken onderdeel van een woningadvertentie, dus speel daar op in! Hoe lichter en ruimtelijker je woning oogt, hoe aantrekkelijker. Ook is het een goed idee om je koophuis zo neutraal mogelijk te maken. Je hoeft natuurlijk niet je hele interieur aan te passen, maar bedenk wel dat dat knalroze dekbed en die hoek vol tierelantijnen niet per sé de smaak van de gemiddelde kijker is.

Showtime

De bezichtiging! Een leuk en tegelijkertijd spannend onderdeel van de verkoop, waarbij de uitspraak “een goede voorbereiding is het halve werk” zeker opgaat. Lees daarom deze blog vol praktische tips en overweeg om mee te doen aan de Open Huizen Dag van NVM. Volgens NVM worden huizen die deelnemen aan deze open dag aanzienlijk sneller verkocht dan woningeigenaren die niet aan deze dag hebben deelgenomen.

Alles weten over een woning kopen of een woning huren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het Promodomo blog >

Delen: