Wie komen er jouw huis bezichtigen?

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/47ab3466-4838-47f9-afcf-3435b054432a/Wie_komen_er_jouw_huis_bezichtigen.jpeg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Hoe maak je de bezichtiging van jouw huis een succes?

Liever vandaag dan morgen verkoop je je woning. Maar natuurlijk heb je dat niet altijd zelf in de hand. Al kun je het proces van een huis bezichtigen een flink handje helpen. Daarbij geldt: het zijn de kleine dingen die het ’m doen. Op welke manieren jij het beste een bezichtiging van jouw huis kunt voorbereiden, lees je in deze blog!


1. Eerste indruk

De eerste indruk is vaak allesbepalend. En dat begint al buiten. Zorg er daarom voor dat het schilderwerk er netjes uitziet, er geen troep bij de entree rondslingert en je ramen mooi gelapt zijn. Zorg ook dat de voortuin er netjes bijligt. Onkruid en troep van de kat van de buren of dode takken en bladeren zijn vaak niet erg welkomend. Zorg dat je huis er netjes uitziet vanaf de buitenkant. Hallo, huizenbezoekers!


2. De entree

Verwijder jassen en rondslingerende schoenen of sleutels. Berg deze netjes op in een schoenenkast en hang de jassen aan de kapstok. Wanneer je kapstok erg vol hangt, kun je ervoor kiezen om een aantal jassen boven in een kast weg te stoppen. Hoe rustiger en ruimer de entree oogt, hoe beter! Je kunt zelfs overwegen om een spiegel te plaatsen. Zo vergroot je de ruimte optisch. Zeker voor een kleine gang is dit een goed idee. 


3. Open huis

Je hebt niets te verbergen. Zorg dus voor een open huis, letterlijk en figuurlijk! Alle plekken moeten te zien kunnen zijn, dus bepaalde ruimtes afsluiten is een no go. Een afgesloten ruimte wekt enkel vragen op en zorgt voor wantrouwen. Want wat heb jij daar te verbergen dat anderen het niet mogen zien? Zit er soms schimmel in die kamer of een kapotte leiding? Het afsluiten van een ruimte kan ervoor zorgen dat mensen gaan fantaseren over wat er achter die deur verborgen zit. En dit kan nadelig uitpakken voor jou. Privé spullen kun je, indien nodig, even bij je buren of bij je broer of zus brengen tot na de bezichtiging, als jij je hier prettiger bij voelt.


4. Visuele trucjes

Om rust en ruimte te creëren, zijn er een paar handige trucs. Zorg bijvoorbeeld dat je grote voorwerpen als een fiets of kinderwagen in de gang opbergt. Dat scheelt een hele hoop. Grote voorwerpen kunnen een kamer namelijk kleiner laten lijken dan dat die is.

Ook zorgen gelapte ramen voor helder licht. Maak daar dus gebruik van! En vergeet niet: de spiegel truc werkt niet alleen voor de gang of hal. Ook een kleine slaapkamer kun je visueel groter laten lijken door het plaatsen van een spiegel. 


5. Verhelp kleine gebreken

Misschien zie jij ze al bijna niet meer, maar deze gebreken kunnen storend zijn en vallen een makelaar zeker op. Verhelp ze dus voor de bezichtiging, hoe klein ze ook mogen zijn! Mensen visualiseren graag hoe het zou zijn om te wonen in een huis bij een bezichtiging. Wanneer zij vervolgens allerlei gebreken vinden in en rondom het huis, zal het niet als een fijn huis aanvoelen voor potentiele kopers. Bij een bezichtiging willen mensen niet hoeven denken aan alle plekken en gebreken die zij zelf zullen moeten opknappen nadat zij al heel veel geld hebben neergelegd om het huis te kopen. 


6. Huisdieren

Sommige mensen die een huis bezichtigen waarderen jouw lieve hond of kat een stuk minder dan jijzelf. Zorg dat je jouw huis goed stofzuigt en de ergste luchtjes van je huisdier probeert weg te halen. 

Zoals we al zeiden vinden mensen die een huis bezichtigen het fijn om zich voor te stellen hoe het is om daar te wonen. Wanneer zij vervolgens de huisdieren van de eigenaar zien, verstoort dit het beeld dat zij in hun hoofd vormen. Het voelt dan niet meer als hun nieuwe huis, maar als jouw oude huis. Voorkom dit door je huisdier mee te nemen of door even je buurman lief aan te kijken. 


En tot slot….

Je bent niet de enige op de huizenmarkt 

Blijf daarom rustig als er in jouw buurt meerdere huizen te koop staan. Jouw plek is uniek en zal zeker bewoners trekken die er, net als jij destijds, verliefd op worden. Een huis kopen - en verkopen - op de huizenmarkt kost nu eenmaal tijd, dus stel je daar van tevoren op in. Samen met deze tips wordt het bezichtigen van je huis vast een succes!


Altijd op de hoogte zijn van nieuwe, trending woningen op Promodomo en de leukste blog artikelen? Volg ons dan via Facebook, Twitter of Instagram!

Delen: