Handige checklist huis kopen.

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/880c7568-d4cc-43f6-b10b-c3bdf66ec6b9/handige_checlist_huis_kopen.jpeg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Checklist huis kopen: waar moet ik op letten?

Ben jij op zoek naar een eigen woning? Dan kan een ‘checklist huis kopen’ uitkomst bieden. Wij hebben de beste tips op een rijtje gezet!

1. Bezichtiging koopwoningen 

Als je een koophuis op het oog hebt, is het slim om op verschillende momenten te gaan kijken. Zo krijg je niet alleen een gedegen indruk van de woning, maar ook van de buurt. Daarnaast is het goed om altijd iemand mee te nemen, bij voorkeur steeds een ander iemand. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.


2. Blik op de toekomst

Ga niet alleen uit van je huidige woonwensen, maar kijk ook vooruit. Misschien overweeg je gezinsuitbreiding of wil je op een gegeven moment voor jezelf beginnen. Het speelt allemaal mee bij de zoektocht naar het ideale huis, en daarmee op je maximale hypotheeklening en je hypotheek berekenen.


3. Wel of geen aankoopmakelaar?

Natuurlijk wil je een zo scherp mogelijke prijs betalen. Dan kan een aankoopmakelaar goed van pas komen. Bedenk daarom of je met of zonder makelaar in zee wilt gaan.


4. Bouwkundige keuring laten uitvoeren

Weet wat je koopt en laat altijd een bouwkundige keuring uitvoeren. Zo voorkom je vervelende verassingen!


5. Ontbindende voorwaarden

Heb je jouw droomwoning gevonden? Gefeliciteerd! Nu kun je echt naar de verhuizing toe leven. Besef wel dat, als er een eenmaal een handtekening in het voorlopige koopcontract staat, je na 3 dagen bedenktijd vastzit aan dat wat in het contract staat. Vergeet dus niet om ontbindende voorwaarden in het koopcontract op te nemen, zoals voorbehoud van financiering. 


6. Kies een hypotheek die bij jouw past

Schakel hiervoor een erkende hypotheekadviseur in, of doe het zelf als je zeker bent dat je een juiste keus maakt. Een kennis erbij betrekken die veel verstand van zaken heeft kan natuurlijk ook! Om het je wat makkelijker te maken heeft Promodomo de hypotheekvormen voor starters hier voor je op een rijtje gezet. 


7. Ga je samenwonen? Zoek een notaris

De laatste tip van deze checklist huis kopen: laat een notaris een samenlevingscontract opstellen! Zo weet je zeker dat alles goed is vastgelegd.

Delen: