De 10 vreemdste huizen in de wereld

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/f99c930e-85e6-47be-ae2c-2a1528f61577/rockhouse.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

10 meest vreemde huizen in de wereld

Eerder al postte wij een artikel over de 10 gekste huizen die wij konden vinden in ons eigen land. Maar Nederland is niet het enige land met opmerkelijke, originele en buitengewone architectuur. Ook in het buitenland zijn er een aantal woningen die ons versteld deden staan. Nu zijn er gemakkelijk meer dan 10 van dit soort vreemde huizen te vinden, maar hier hebben wij onze tien favorieten voor jou op een rijtje gezet. 


'Airplane house' - Libanon

Wie niet graag met beide benen op de grond staat kan in een vliegtuig gaan wonen. Dit huis is gebouwd naar het model van een Airbus A380 en is te vinden in Miziara in Libanon. Het huis is gebouwd in 1970 en heeft twee verdiepingen, 41 dakramen en luiken, een cockpit en landingswielen. Tegenwoordig wonen de eigenaren niet meer in dit opmerkelijk huis, maar zijn ze verhuisd naar Australië. Wel zijn ze met een ander vliegtuig vertrokken... 


Foto: Reuters

Wonen aan een muur - Brazilië

Soms hebben mensen wat alternatieve ideeën als het gaat om kunst. In Rio de Janeiro vonden de broers Tiago en Gabriel Primo het een goed idee om aan de muur van een drukke straat in de stad hun huis te maken. Zij hebben hier ongeveer drie maanden geslapen, gewerkt en gegeten. Met behulp van bergbeklimming materiaal konden zij naar de badkamer. 



Aan de muur zitten zowel tafels, een kledingkast, een bed, een bank en zelfs een hangmat!




Huis op z'n kop - Rusland en Duitsland

Er zijn genoeg huizen te vinden die op hun kop staan over de gehele wereld. Hier laten we twee van die omgekeerde huizen zien. In de Siberische stad Krasnoyarsk is dit huis gebouwd in 2014. Met een auto hangend aan de oprit en zelfs een bloeiende kersenboom is dit een heel normaal huis... behalve het feit dat het balanceert op het dak. Geïnteresseerden kunnen naar binnen en alle omgekeerde kamers zelf ontdekken. 

Ook in Duitsland is een huis te vinden dat letterlijk je wereld op z'n kop zet. Het huis is onderdeel van een project van twee Poolse partner architecten Klaudiusz Golos en Sebastian Mikiciuk. Het project heette De Wereld op zijn Kop en en het doel was om bezoekers de wereld en de spullen in het huis op een andere manier te bekijken. 


Foto: Blogspot


Foto: Blogspot


Gue(ho)st House - Frankrijk

Dit huis is ontworpen door de architecten Berdaguer en Pejus en is een gerenoveerde gevangenis. De naam van het gebouw komt van een bekende woordspeling door Marcel Duchamp's: a Guest + a Host = A Ghost. Dit idee is dan ook gebruikt voor de verbouwing van het pand. Tegenwoordig bezit het gebouw een receptie, kantoor en accommodatie voor bezoekende kunstenaars, studenten en professionals. 


Foto: freshome.com


Flintstones Huis - Verenigde Staten

Het Flintstones-huis is verkocht voor 2,5 miljoen nadat het jaren te koop had gestaan. Het huis is te vinden in Californië en is gebaseerd, zoals je misschien al raadde, op de woning van The Flintstones familie, de populaire cartoon show uit de jaren '60. 


Foto: Roomed

Het huis doet aan alle kanten denken aan een grotwoning, maar is aan de binnenkant toch verrassend knus. 


Foto: Roomed


Het Hobbit Huis - Wales

Voor de diehard LOTR fans is er ook een Hobbit House te vinden in Wales. Bij de bouw van het huis is volop rekening gehouden met het milieu en de natuur eromheen, wat ertoe heeft geleid dat het huis niet meer dan 3 duizend pond aan materialen heeft gekost. 


Foto: Simondale.net


Huis op het Water - Servië

Dit huis is gebouwd op een steen in de rivier Drina, vlakbij de West-Servische stad Bajina Basta. Het huis stamt uit 1968 en is gebouwd door een groep mannen die besloten dat de steen in de rivier een ideale plek was voor een kleine schuilplaats. Hoewel het misschien lijkt als een gevaarlijke locatie is hier echter nog nooit ingebroken! 


Foto: Business Insider


Het Skateboard Huis - Verenigde Staten

Wederom in Californië is er nog een zeer uniek huis te vinden. Zeker voor de sportieve onder ons is dit een ideaal huis. Het gehele design is namelijk één grote skateboarding baan. 


Foto: Modlar


Het huis is ontworpen door Pierre Andre Senizergues, voormalig professioneel skateboarder met een Franse nationaliteit. Niet alleen kan er in elke ruimte worden geskateboard, maar ook zijn de meubels geschikt voor skateboarding door hun vorm en indeling. 


Foto: Modlar


Krokodil Woning - Ivoorkust

In de voormalige hoofstad van Ivoorkust, Abidjan, woont Thierry Atta in een huis in de vorm van een krokodil! Thierry Atta was volgens Business Insider een leerling van de artiest Moussa Kalo die het huis ook heeft ontworpen. Kalo stierf echter twee maanden voor dat het huis van Atta was afgemaakt. 


Foto: Business Insider


 Een Transparant Huis - Japan 

Niet ideaal voor mensen die erg op hun privacy gesteld zijn, maar dit huis biedt wel een hoop natuurlijk zonlicht en transparantie! Dit huis in Japan, gebouwd door Sou Fujimoto Architects, is compleet transparant. Dit huis was geïnspireerd door hun oude voorgangers die nog woonde in de bomen, waarbij niemand is geïsoleerd en iedereen verbonden is met elkaar op een unieke manier. 


Foto: Curbed



Er zijn natuurlijk genoeg andere gekke huizen te vinden in de wereld. Ook voor deze lijst hebben we een paar hele aparte en originele huizen niet besproken. Weet jij nog een vreemd huis voor in deze lijst? En in welk van deze huizen zou jij graag willen wonen? Laat het ons weten!

Alles weten over een woning kopen of een woning huren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het Promodomo blog > 

Delen: