De Top 10 Duurste Huizen in Nederland

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/545eb013-0ace-4fbd-8dc4-bd186a756893/OudValkenburg.png?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

De laatste tijd zijn er steeds meer huizen in Nederland meer dan één miljoen waard. Bijna alle grote nieuwsmedia berichtten over het record aantal miljoenenwoningen. Dit maakt het vooral voor starters op de woningmarkt erg lastig. Maar het kan allemaal nog duurder. Wij van Promodomo zijn voor jou op zoek gegaan naar de tien duurste huizen te koop in Nederland op dit moment.


10. Stokeind 14, Moergestel - €6.999.000

Er was wel eerst een discussie of er op het landgoed Hooge Braaken mocht worden gewoond. Volgens het bestemmingsplan van de gemeente mocht het landhuis eerst namelijk niet bewoond worden, en dat terwijl de villa in de praktijk al jaren werd bewoond. Uiteindelijk is dit probleem opgelost en nu staat de U-vormige villa met indrukwekkende oprijlaan, centrale binnenplaats, garage en vrijstaande boerderijwoning al voor lange tijd te koop voor bijna 7 miljoen euro.

Foto: Hulstkampgroep


9. Groenlandsekade 69 - 71, Vinkeveen - €7.500.000

In 2013 stond de villa te koop voor maar liefst 9,2 miljoen, maar omdat het luxe pand niet werd verkocht werd de vraagprijs toen verlaagd naar 7,45 miljoen. Hoewel er in 2015 nog een bericht door het AD was gepubliceerd dat Chinezen deze villa hadden gekocht, staat het landhuis nu toch alweer meer dan zes maanden te koop op Funda voor 7,5 miljoen. Met een overdekt zwembad, sauna, fitnessruimte, een helikopter landplaats en een steiger met ruimte voor vijf boten, krijg je zeker waar voor je geld.

Foto: Residence365 


8. Nieuw-Loosdrechtsedijk 223, Loosdrecht - €7.500.000

Voor hetzelfde geld kun je echter ook een villa in Loosdrecht kopen. Met een natuurlijke haven, geweldige tuinen met allerlei oude bomen en stijlvolle bloemperken, drie woonlagen en een gasthuis met boothuis, is ook deze villa zeker je geld waard, indien je even 7,5 miljoen euro ergens hebt liggen. Het luxe pand ligt direct aan de Loosdrechtse plassen wat wordt gezien als een ideale plek voor zowel actieve fietsers, wandelaars of kanoërs, maar ook voor degene die liever wat rust en stilte zoeken in de natuur.

Foto: Residence365


7. Duinlustweg 36, Overveen - €7.860.000

Vanaf 1962 tot 2003 behoorde deze villa aan de Vereniging Natuurmonumenten die het jaren aan het Nederlands Filmmuseum heeft verhuurd. Ook was een groot deel van het landgoed openbaar gemaakt en kon het worden bewonderd door geïnteresseerden. In 2009 is het landgoed overgekocht door de huidige eigenaren die het pand hebben gerenoveerd in de oude stijl, maar wel met moderne verbeteringen om het huis weer aangenaam te maken om in te wonen. Op dit moment staat het huis sinds een maand weer te koop voor 7,86 miljoen euro.

Foto: Heulemakelaars


6. Paauwlaan 3, 5 en 7, Wassenaar - €7.860.000

Dit landhuis vond één adres blijkbaar niet genoeg en heeft zich gewoon drie huisnummers toegeëigend. Maar met een perceeloppervlakte van meer dan 32.000 m2, waaronder vijftien kamers, een uitgestrekte tuin, weiland en bos is dit ook enigszins te begrijpen. Voor maar 7,86 miljoen kan dit landhuis al van jou zijn.

Foto: Oozo.nl


5. Oud-Valkenburg 5, Schin Op Geul - €5.950.000

Eigenlijk zou dit landhuis in Schin Op Geul niet in het lijstje horen aangezien de huidige vraagprijs van dit kasteel is gezakt naar 5,95 miljoen euro. Maar met de originele vraagprijs van 9,5 miljoen verdiend dit pand zeker een vermelding in deze lijst. Voor de huidige vraagprijs krijg je ‘enkel’ het kasteel. De bijgebouwen zoals het Poortgebouw en Tiendgebouw zijn optioneel. Wat krijg je dan wel voor die 5,95 miljoen euro? Het kasteel heeft een geweldig grootse siertuin, paden en zelfs nog een kasteelgracht. Daarnaast is het kasteel gelegen in een beschermd natuurgebied. Ideaal voor mensen die graag wat rust om hun huis heen willen.


4. Noordereinde 36 in ‘s-Graveland - €8.000.000

Deze villa is op Funda omschreven als ‘a work of art you can live in’, en dat kunnen wij goed begrijpen. Door een recente renovatie heeft dit huis het gemak van de modernste technieken, terwijl het tegelijkertijd de authentieke stijl van vroeger behoud. Voor de vraagprijs van 8 miljoen biedt dit huis tegenwoordig tien slaapkamers, twee eetkamers, een studeerkamer, negen badkamers, een prachtig binnenzwembad, een fitnessruimte, geklimatiseerde wijnkelder en nog meer. Met een vraagprijs van acht miljoen zou je het bijna een koopje kunnen noemen, aangezien de originele vraagprijs 10,25 miljoen euro was.

Foto: Oozo.nl


3. Koningskaars 8, Heerlen - €8,000,0000

Deze villa is niet zoals de vorige uit een andere eeuw of gelegen in een of ander beschermd natuurgebied. De villa komt uit 2011 en is wel gelegen aan een rustige weg in een woonwijk. Hiermee biedt deze woning de voordelen van zowel een landhuis als een veilige woonwijk omringd door sociale contacten. Het huis brengt je alle gemakken en luxe van de moderne technologie voor een totale vraagprijs van acht miljoen.

Foto: Sotheby's International Realty


2. Keizersgracht 572, Amsterdam - €9.950.000

Een van de oudste panden in deze lijst is het huis op de Keizersgracht 572 in Amsterdam. Dit dubbele grachtenpand dient eigenlijk als kantoorruimte en stamt nog uit 1770. Het pand biedt een rijke geschiedenis zoals de twee bunkers te vinden in de tuin die nog zijn gebruikt in de eerste wereldoorlog voor het Belgisch Consulaat. Voor bijna tien miljoen euro kan dit stukje geschiedenis van jou zijn.

Foto: Rappange


1. Bentveldsweg 142 in Aerdenhout - €16.750.000

Waarom dit landhuis ‘Klein Bentveld’ wordt genoemd kunnen wij niet echt uitleggen. De twee monumentale toegangspoorten, het zwembad, kunstgrasveld, tuinhuis, tennisbaan en dagverblijf van de tuinman zijn maar een paar voorbeelden van alle buitengewone eigenschappen van dit landhuis. Het hoofdhuis stamt uit 1923 en is compleet gerenoveerd in 2006-2007. Met een vraagprijs van 16,75 miljoen euro is dit het duurste huis dat je op dit moment in Nederland kunt kopen.

Foto: Aerdenhout & Omstreken


In welk huis zou jij het liefst in wonen? Laat het ons weten via Facebook en Twitter! 

Alles weten over een woning kopen of een woning huren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het Promodomo blog >

Delen: