De Top 10 Leukste Tiny Houses

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/a1270446-ab4c-4c6e-86ec-c91bf7aa750a/Fits2You.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

De 10 Leukste en Meest Inspirerende Tiny Houses van Nederland

Tiny houses zijn de nieuwe trend op de huizenmarkt en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Wonen in een tiny house heeft namelijk vele voordelen. Zo is het goedkoper, beter voor het milieu en je bent ook nog eens veel minder tijd kwijt aan schoonmaken ervan! Daarnaast is elk Tiny House uniek. Niet alleen in het model of de architectuur, maar ook in het verhaal erachter. Daarom verdienen deze woningen wel wat extra aandacht.

Omdat wij deze nieuwe trend zo leuk vinden, hebben een lijstje gemaakt met de 10 leukste tiny houses in Nederland. Te koop en (nog) niet te koop, zoals het hoort bij Promodomo!

[1] De Mobiele Woonunit

De mannen van Woonpioniers hebben meerdere projecten en zo ook een project voor tiny houses. Zo hebben zij deze mobiele woonunit gebouwd dat van alle benodigdheden is voorzien en op den duur ook volledig zelfvoorzienend moet worden. 

Foto: Woonpioniers

[2] De Kikker

De Kikker is een ontwerp van een tiny house dat in ontwikkeling is door architect Piet timans en bouwbedrijf Kimsma. Het is de bedoeling dat dit tiny house het meest flexibele Tiny House gaat worden, ontworpen om te worden gebruikt als een Bed & Breakfast, kantoor of atelier, unit voor mantelzorg, verkooppunt voor evenementen, recreatiewoning of gastenverblijf. 

Foto: Klein is Groter

[3] Tiny House Project Ouddorp

Dit tiny house voor twee is een zelfvoorzienende woning van maar 15 m2. Niet te verwarren met een camper of caravan, maar dit woonhuis mag wel gewoon legaal de weg op. Irene Ubeda en Martijn Wenting wonen met dit tiny house op dit moment op een camping in Ouddorp maar zijn nog op zoek naar een vaste plek. 

Foto: Tiny House Holland

[4] Marjolein in het Klein

Marjolein Jonker is een actief en enthousiaste ambassadeur van de tiny house movement in Nederland. Via haar website geeft ze advies en informatie over de tiny house movement. En wat is er nou beter dan advies en informatie over tiny houses geven vanuit je eigen tiny house? Sinds 2016 woont Marjolein in Alkmaar in dit tiny house, gebouwd door Dimka Wentzel en Studio Walden. Marjolein is ook nog eens de oprichter en projectcoördinator van Tiny House Nederland. Dat is nog eens toewijding te noemen. 

Foto: Marjolein in het Klein

[5] Tiny TIM

Wil je voor duurzaam gaan, is dit tiny house echt iets voor jou! Dit tiny house is namelijk volledig zelfvoorzienend. De Tiny TIM (Timber Independent Mobile) heeft een energiedak met hybride zonnepanelen voor elektra en warmte, een waterzuiverende wand voor gerecycled drinkbaar water, windmolens en grote openslaande deuren aan de voorkant die zorgen voor licht en warmte van de zon en koeling en ventilatie door de verse buitenlucht. Tiny TIM kan worden ingezet voor recreatie, asielzoekers, tijdelijke huisvesting en als studentenwoning. Een multifunctioneel huisje dus!

Foto: Tiny TIM

[6] MiniStek

Een look&Feel model van MiniStek is al geopend in 2017, maar het echte prototype wordt dit jaar gebouwd. MiniStek is een tiny house gericht op een eenpersoonshuishouden en de bedoeling is dat het, net als Tiny TIM, volledig zelfvoorzienend zal zijn. Het dak is bedekt met zonnepanelen en doordat het huisje meedraait met de zon zal het optimaal gebruik kunnen maken van zonne-energie. Door de glazen gevel kan de bewoner van MiniStek altijd genieten van een ander uitzicht. 

Foto: MiniStek

[7] Het Waterland-Huisje

Het Waterland-huisje, vernoemd naar het veenweidegebied vlak boven Amsterdam en geïnspireerd op de traditionele architectuur van de Zaanstreek, is een complete piepkleine woning en bed & breakfast op wielen die makkelijk verplaatst kan worden. Hoewel verplaatsbaar is het huisje meestal te vinden op Strijp-S in Eindhoven. Voor slechts 75 euro per nacht kun je met twee personen hier overnachten. 

Foto: Waterland-huisje

[8] Mini Villa UNO 2.0

Op TinyFindy.com vonden wij ook nog deze Mini Villa in Rijswijk. Het Tiny House heeft twee verdiepingen en vanaf de tweede verdieping biedt het huisje een leuk uitzicht. Hoewel het er aan de buitenkant niet zo uitziet, is het huis geschikt voor twee personen. 

Foto: TinyFindy.com

[9] Fits2You

Compact, duurzaam, gezond, betaalbaar en multifunctioneel. Dat is waar het om gaat bij dit Tiny House. Het huisje wordt in de fabriek geproduceerd en vervolgens op locatie geïnstalleerd. Voor de bouw van dit huisje worden vooral duurzame materialen gebruikt zoals 100% FSC hout, “Cradle to Cradle” en “Biobased’ materialen. Voor een prijs vanaf 64.000 euro is dit Tiny House te koop op TinyFindy!

Foto: TinyFindy.com

[10] De Marcontainer

Last but not least hebben we ook nog de Marcontainer gevonden op TinyFindy. De Marcontainer wordt gebouwd uit containers die ook een tweede leven verdienen. Bij dit soort huizen gaat het immers om duurzaamheid. Dit Tiny House heeft een oppervlakte van 28 m2 en biedt twee tot vier slaapplaatsen. Voor (maar) 42.500 euro kan jij al wonen in dit Tiny House! Ideaal voor het gebruik als vakantiewoning, studio, zorgwoning of tuingebouw, maar de mogelijkheden gaan nog veel verder dan deze opties. 

Foto: Marco Haakman

In welk Tiny House zie jij jezelf wel wonen? Laat het ons weten!

Delen: