6 redenen om voor tweedehands meubels te kiezen

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/617a0833-52b8-4283-bbee-88284f1a0eec/josh-pepper-71388-unsplash.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

We doen het met kleren, we doen het met boeken, auto's en ook met huizen. Er zijn genoeg spullen die mensen tweedehands aanschaffen, en het kan ook met meubels. Alhoewel niet iedereen fan is van het hergebruiken van een ander zijn spullen, zitten er toch vele voordelen aan tweedehands meubels.


1. Tweedehands meubels zijn goedkoper.

Mensen vinden het leuk om spullen na een bepaalde tijd te vervangen. Op een gegeven moment ben je gewoon uitgekeken op die stoffige oude bank of vergrijsde kast. Maar nieuwe meubels kosten aardig veel geld. Vooral wanneer je het liefst elk jaar je interieur een opfrisbeurt wilt geven. Maar met tweedehandsmeubels hoeft het allemaal niet zo zwaar te zijn voor je portemonnee. 

Hoewel de kwaliteit van tweedehands meubels vaak nog erg goed is, kost het veel minder dan wanneer je alle meubels nieuw aanschaft. Zo kan je misschien de nieuwe designerbank niet betalen op dit moment, maar een gelijksoortige tweedehands bank van je buren, die anders toch wordt weggegooid, wel. 


2. Tweedehands meubels geven jouw interieur een vintage stijl.

Vintage spullen kunnen jouw interieur net het beetje extra geven waar je al die tijd naar op zoek was. Vele interieur stijlen maken gebruik van vintage meubels of kleuren om wat meer persoonlijkheid te geven aan een interieur. Ze brengen een fijn gevoel van nostalgie. Zo kan het je herinneren aan het huis van je oma of opa. Of misschien ben je gewoon fan van de ouderwetse interieurstijlen zoals een Renaissance of Victoriaans interieur. Ook kunnen ze simpelweg uit de vorige eeuw komen en doen ze je denken aan je ouderlijk huis. 

Door het unieke en soms wat ouderwetse van tweedehands meubels, werken deze meubels vaak als een goed statement item in het interieur. Dit past vaak ook mooi bij een basic of industrieel interieur. 


3. Het hergebruik van meubels is goed voor het milieu.

Het kopen van tweedehands meubels betekent ook dat je goed bezig bent voor het kwetsbare milieu van onze aarde. We verbruiken namelijk veel meer grondstoffen dan de aarde aankan. Het is gemakkelijk om onze oude spullen te vervangen met nieuwere versies. Maar wat gebeurt er met die oude meubels? Dat jij die kast of tafel niet meer mooi vindt, betekent niet dat een ander er niet heel blij mee kan zijn. En misschien vindt jij het vloerkleed van je zus wel hartstikke mooi passen in jouw interieur, terwijl zij het toch weg gaat doen, omdat het niet past bij haar nieuwe bank.  Op deze manier maken we slim gebruik van de grondstoffen en materialen die de aarde ons biedt en kunnen we hier nog veel langer gebruik van blijven maken!


4. Tweedehands meubels hebben vaak een interessante geschiedenis.

Oude meubels hebben vaak al een heel lang leven gehad. Waarschijnlijk langer dan dat jij leeft. De lange levensduur betekent ook dat meubels vaak een kleine geschiedenis met zich meebrengen. Misschien was die bank wel van iemand die in de Tweede Wereldoorlog in het verzet heeft gezeten, of was die kast gemaakt door een meubelmaker die de kast speciaal had ontworpen voor zijn dochter wanneer zij op zichzelf ging wonen. 

Vaak zijn het geen wereldschokkende verhalen, maar toch is het leuk om er soms over na te denken. Hoe klein de geschiedenis van een meubelstuk ook is, het brengt toch een beetje persoonlijkheid en originaliteit naar jouw interieur. 


5. Tweedehands meubels zijn gemakkelijk aan te passen aan jouw persoonlijke smaak.

Vaak kun je voor niet al te veel geld en met weinig moeite oude meubels weer opknappen. Zo lijken ze soms net als nieuw, terwijl je er maar weinig voor hebt betaald. Het opknappen of aanpassen van je nieuw aangeschafte tweedehands meubelstuk kun je laten doen door een bedrijf, of gewoon zelf. Zo weet je zeker dat het goed past bij de rest van de meubels in de kamer. 

6. Je wordt er vrolijk van! 

Met tweedehands meubels voeg je dus iets unieks toe aan jouw interieur, help je het milieu... en je portemonnee! Wie wordt hier nou niet vrolijk van? Geen lastige discussies meer met je partner of huisgenoot over het interieurbudget of al die veranderingen die jij telkens wilt maken. Vintage voor een goede prijs. Zo heb jij gemakkelijk een heel nieuw interieur deze herfst voor niet al te veel geld! 


Dus waar wacht je nog op? Een snelle Google zoekopdracht geeft je direct websites en winkels waar jij de perfecte tweedehands meubels kan vinden voor jouw huisje. 


Altijd op de hoogte zijn van nieuwe, trending woningen op Promodomo en de leukste blog artikelen? Volg ons dan via Facebook, Twitter of Instagram

Delen: