9x Mooie muurdecoratie

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/56d42b89-41af-449b-82b7-3e851284adce/jonny-caspari-483355-unsplash.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Er is niets zo erg als een kale muur in een verder perfect ingericht interieur. Maar weet jij nou nog steeds niet wat je moet doen met die grote muur in de kamer? Gelukkig zijn er genoeg manieren te vinden om die lege muur in de woonkamer op een leuke en persoonlijke manier op te vullen. Hier geven we jou 9 leuke ideeën om je muur net zo mooi te maken als de rest van je interieur. 

1. Schilderij

Je interieur stijl is vaak iets persoonlijks en het gaat erom wat jij mooi vindt. Er zijn genoeg standaard schilderijen te vinden van de skyline van New York, kittens in een grasveld of een grote bloem. Maar een kamer gaat pas echt als jouw kamer voelen wanneer je er een schilderij ophangt van iets wat jij mooi vindt! Misschien wel een danseres, wielrenner of een zwart-wit foto van vroeger. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak en dit mag best terugkomen in je interieur. 

Wil je het nog persoonlijker maken dan kun je ook kijken voor mogelijkheden om jouw eigen foto af te laten drukken als schilderij! 

2. Kruidenrekje

Ben jij helemaal fan van koken? Experimenteren in de keuken tot je erbij neervalt (van vermoeidheid en niet van voedselvergiftiging) en zoveel mogelijk zelf bereiden in plaats van kant-en-klare verpakkingen van de supermarkt? Overweeg dan een leuk kruidenrekje aan je muur te plaatsen. Je kan er zelfs een paar plantjes bij zetten om je eigen kruiden te kweken. 

Hoewel veel mensen een kruidenrekje of kruidenplantjes in hun keuken plaatsen, is het ook een leuke muurdecoratie voor in de woonkamer. Je zult enkel een paar extra stappen moeten doen om je ingrediënten naar de keuken te halen, maar zeker voor mensen met een kleine volle keuken is dit een prima oplossing!

3. Boekenplank

Niet iedereen heeft ruimte voor een grote boekenkast om al zijn favoriete boeken in uit te stallen op volgorde van alfabet, kleur, datum… Maar wanneer heel je vloer al vol staat met meubels kun je nog wel een mooie plank aan je muur hangen waar je je boeken op kwijt kunt. 

Geen boekenfan? De plank kan je natuurlijk ook volzetten met je favoriete cd’s, dvd’s of kleine fotolijstjes. 



4. Kaarsenhouders

Een andere makkelijke manier om je muur wat extra’s te geven is door het ophangen van mooie kaarsenhouders die passen bij de rest van je interieur. Kaarsen zijn namelijk niet alleen nuttig wanneer de stroom uitvalt op een koude winteravond. Ook op een rustige zondagavond kun je het erg gezellig maken in huis door alle kaarsen aan te steken en creëer je snel een romantische of rustgevende sfeer.

5. Grote fotolijst

Wordt jij het liefst continu omringd door je familie en vrienden, maar is dat praktisch niet altijd mogelijk, omdat hun nou eenmaal ook hun eigen leven hebben? Verkeerd gedacht. Je kunt altijd omringd zijn door alle leuke mensen in je leven. Het enige wat je hoeft te doen is een grote fotolijst kopen bij een woonwinkel in de buurt en de lijst te vullen met al je favoriete foto’s van feestjes, vakanties of andere mooie herinneringen! 

6. Wandrek

Bij vele woonwinkels vind je tegenwoordig een heleboel leuke wandrekken. Deze zijn gemakkelijk op te hangen en vul je door de tijd heen. Hang er bijvoorbeeld alle kerstkaarten of verjaardagskaarten aan op van het afgelopen jaar. Of gebruik het als verzamelplaats voor alle losse notities, to-do lijstjes en de boodschappenlijst. 

Daarnaast kun je bij sommige wandrekken ook rekjes eraan vastmaken waar je je pennen in kwijt kunt of een leuk plantje. Jouw persoonlijke wandrek is compleet binnen no-time. 

7. World scratch map

Voor de echte wereldreiziger is er ook een world scratch map die je makkelijk aan je muur kunt hangen. Deze zijn makkelijk te vinden in vele winkels. Elke keer wanneer je een land hebt bezocht kun je deze open krassen. Door de tijd heen wordt je map steeds kleurrijker. Ook zorgt het meteen voor een leuk gespreksonderwerp wanneer iemand langskomt voor een gezellig bakje koffie. 

8. Spreuktegels

Inspirerende quotes kunnen je makkelijk een boost geven om je dag door te komen. Maar waarom elke dag daarvoor op Instagram of Facebook moeten kijken als je ze ook gewoon in huis kunt vinden? Hang een paar mooie spreuken of quotes in de woonkamer op die jij mooi vindt door spreuktegels of schilderijen met tekst. Zo heb je een dagelijkse dosis inspiratie elke ochtend en het enige wat je ervoor moet doen is de woonkamer inlopen!

9. Klokken

Ben je vaak te laat? Of juist altijd op tijd? Wanneer je je lege muur versiert met een mooie grote klok weet je in ieder geval altijd hoe laat het is. Klokken komen in allerlei maten en vormen, dus er is altijd een klok te vinden die past bij jouw interieur stijl. 

Ook gaaf is om meerdere klokken naast elkaar te hangen met verschillende tijden van de tijdzones in de wereld. Vooral handig wanneer je familie of vrienden aan de andere kant van de wereld hebt, zodat je ze niet per ongeluk midden in de nacht opbelt. 


Hoe versier jij je lege muur? Stuur ons jou leuke, creatieve of juist makkelijke oplossing via Facebook, Twitter of Instagram! 

Delen: