De Perfecte Nachtrust in een Feng Shui Slaapkamer

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/61d9353d-4a1f-43a6-b31e-ae9f57a732d2/Slaapkamer%202.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Eerder deze maand schreven we al over hoe je prettig en comfortabel kunt wonen door het volgen van de ideeën van Feng Shui. Maar de tips die we je in die blog gaven waren vooral gericht op positieve energiestromen in de woonkamer. Maar Feng Shui is ook geschikt om jou een betere nachtrust te geven, door ervoor te zorgen dat de energiestromen in jouw slaapkamer in balans zijn. Daarom geven we hier acht handige tips zodat jij elke avond als een engeltje zal slapen. 


1. Uitzicht op de deur

Voor goede Feng Shui is het belangrijk dat jij vanuit jouw ligpositie in bed de deur van de slaapkamer kunt zien. Wanneer dit niet mogelijk dan kun je spiegel gebruiken om de deur te zien in de weerspiegeling. Zorg er wel voor dat je niet je bed ziet in de weerspiegeling. Dit haalt het juist weer uit balans. 


2. Symmetrie 

Symmetrie creëert balans. Symmetrie krijg je makkelijk door aan beide kanten van je bed dezelfde nachtkastjes te zetten. Er wordt zelfs gezegd dat dit voor een betere relatie met je partner kan zorgen. 

Door dezelfde spullen naast het bed te plaatsen krijg je balans, symmetrie en een gevoel van saamhorigheid. Behalve nachtkastjes kun je ook aan beide kanten van het bed dezelfde lampen ophangen. In deze slaapkamer kun je goed de symmetrie van de meubels terugzien. Een verbetering voor deze kamer zou zijn om de spiegel naast het bed te plaatsen. In dat geval wordt het bed niet weerspiegelt, wat de energiestromen beter in balans zou houden. 


3. Vermijd blokkeringen

Vermijd blokkeringen die positieve energiestromen kunnen tegenhouden of belemmeren. Plaats dus geen planken of kasten boven je bed. Dit kan je nachtrust negatief beïnvloeden. 


4. Rustgevende sfeer

Zorg voor een rustgevende sfeer in de slaapkamer door de muren een rustige kleur te geven. Hierbij kun je denken aan lichtblauw, lichtroze, wit, lavendel of geel of groen. Deze kleuren stimuleren namelijk onstpanning waardoor je minder onrustig in slaap zult vallen. 


5. Positieve voorwerpen

Feng Shui werkt goed met voorwerpen die jouw humeur een boost kunnen geven. Zo is het slim om een mooie foto of schilderij op te hangen die positieve emoties opwekt bij jou. Denk hierbij aan een familiefoto of een mooi plaatje van een vakantie. Maar ook een beeldje dat een mooie betekenis heeft voor jou kan dit positieve effect hebben. 


6. Verplaats je bureau

Voor positieve Feng Shui is het eigenlijk beter wanneer eer geen bureau in de slaapkamer is. Een bureau wordt namelijk geassocieerd met werk, terwijl een slaapkamer gericht moet zijn op rust en ontspanning. 

Is het toch nodig bij jou om het bureau in de slaapkamer te plaatsen? Zorg ervoor dat je vanachter je bureau de slaapkamer deur kunt zien. Op deze manier kunnen eventuele negatieve energiestromen de kamer weer gemakkelijk verlaten. 

Plaats daarbij het bureau ook in de richting van het noord-oosten. Ideaal zou zijn als dit dezelfde richting is als de deur. Volgens de ideeën van Feng Shui is het noord-oosten namelijk de richting van kennis en wetenschap. 


7. Verminder het aantal apparaten

Net zoals met je bureau is het lastig om alle apparatuur uit je slaapkamer te verwijderen. Toch is het belangrijk om het aantal apparaten zoveel mogelijk te verminderen. Wanneer je wel apparaten in de slaapkamer hebt, zet deze dan helemaal uit wanneer je gaat slapen. Dit stopt negatieve energiestromen die jouw nachtrust onbewust kunnen verstoren en je kunnen afleiden. 


8. Start je dag goed

Er zijn genoeg manieren om je dag goed te beginnen. Maar het begin is vrij simpel. Want hoewel een goede nachtrust belangrijk is, zo is het ook belangrijk om ontspannen wakker te worden. Zorg er daarom voor dat je kamer altijd opgeruimd en netjes is. Berg al die onnodige rommel op en stof bij regelmatig alle hoekjes in de kamer. Op deze manier zorg je dat je stemming bij het wakker worden niet meteen wordt verstoord. Reinheid en orde zijn belangrijk. Geloof jij in de krachten van Feng Shui of heb jij hier ervaring mee? Laat het ons weten via FacebookTwitter of Instagram! Of deel een mooie foto van jou Feng Shui interieur met de hashtag #promointerieur en wie weet delen wij hem wel op een van onze kanalen! 

Delen: