Inspiratie voor de Perfecte Zithoek

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/60b362bd-79ae-466f-8df1-43fd3f1ee6cc/michael-nunes-678888-unsplash%20(1).jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

In de herfst komen de bekende Nederlandse regendagen weer terug. En op een regenachtige, koude dag is het vaak heerlijk om in een hoekje terug te kruipen, opgerold in een fleecedeken, een lekkere kop koffie, thee of chocolademelk en een goede film of boek. Afhankelijk van jouw voorkeur natuurlijk. Belangrijk voor deze heerlijke herfstmiddagen is een goede zithoek. Deze kan je makkelijk in de woonkamer of slaapkamer creëren. Om jou een beetje te helpen hebben wij hier wat inspiratie voor een mooie en comfortable zithoek. 


Dallas Reedy

Een fijne plek voor een zithoek is direct bij het raam. Op deze manier heb je altijd genoeg licht overdag. Natuurlijk heb je 's avonds voor de donkere herfstavonden nog wel een goede lamp nodig en is het handig om te zorgen dat het uitzicht uit het raam niet uitkijkt op een lelijk bouwplaats, je buren hun achtertuin of de auto die je vlak voor het huis hebt geparkeerd. Bij een zithoek bij het raam komt dus ook de keuze voor het juist raam! 


Het indelen van de zithoek brengt ook een excuus om weer te gaan shoppen. Want wat is een goede comfortable zithoek nou zonder een klassieke, mooie fauteuil? 

Cater Yang


In allerlei tweedehands winkels, maar ook online en in de grotere moderne winkels zijn er fauteuils te vinden in allerlei kleuren en maten. Kies er één die niet alleen comfortabel is, maar die ook goed past bij de rest van jouw interieur. Matchende meubels zorgen namelijk voor wat rust in het interieur en voor de sfeer van de kamer. 

Jonathan Percy


Geen fan van fauteuils? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een wat meer relaxte positie aangepast aan jouw zithouding door de zithoek te versieren met zitzakken. Of combineer een bank of stoel met een zitzak. Zo kan je elke dag opnieuw kiezen voor jouw favoriet!

 Mimi Thian


Voor de mensen die graag een stapje verder willen, is het natuurlijk ook mogelijk om een zitkamer te maken. Een persoonlijke bibliotheek of gewoon een soort 'tweede woonkamer'. Een ruimte gericht op rust en ontspanning. Heb je een kamer vrij doordat je kinderen net het huis uit zijn? Of heb je een logeerkamer die eigenlijk nooit wordt gebruikt? 


Victor Xok

Een echte zitkamer gaat nog een stapje verder dan een zithoek in de woon- of slaapkamer. In deze ruimte kun jij echt helemaal ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en wegkruipen in je favoriete verhalen, magazines of films! 


Michael NunesBen jij ook helemaal fan van zithoeken? Laat het ons weten! Deel je mooiste interieur foto met ons via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #promointerieur en wie weet delen wij hem wel op een van onze kanalen!

Delen: