Trends van 2018: De kracht van een geel interieur

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/414dbea3-8bc4-4c13-b450-471b4b586e50/Yellow%20interior.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Als we de grote modemerken moeten geloven dan is geel dit voorjaar dé kleur die je moet dragen. Maar niet alleen in de modewereld is geel weer helemaal in. Ook heeft de kleur dit jaar de aandacht getrokken van vele interieur kenners. En dat is waarom geel dit jaar behoort tot een van dé trendkleuren van 2018 voor het interieur. Dus hoe kan jij deze kleur gebruiken in huis?


Kleurenpsychologie: de betekenis van geel

De kleur geel staat voor vele dingen. Zo wordt de kleur geassocieerd met harmonie, energie, levenslust, actief zijn en warmte. Maar ook stimuleert het creativiteit, communicatie, concentratie en positiviteit. Daarnaast wordt de kleur vaak in combinatie genoemd met termen zoals optimisme, intellectueel en wijsheid. 

Geel stimuleert de mentale activiteit van een persoon, waardoor je je energieker kan gaan voelen. Geel is een kleur voor echte creatievelingen die durven. En mede hierom is het zo'n interessante kleur voor in je interieur! 

Gelukkig zijn er genoeg variaties van de kleur geel om mee te experimenteren. Denk bijvoorbeeld aan mais geel, citroen geel, goud geel, zonnebloem geel, mango geel, ei geel, oker geel, meloen geel, mosterd geel of honing geel! 


Geel op je muur

Wanneer je besluit geel te gebruiken voor een muur, verf dan één wand helemaal geel en gebruik neutrale kleuren voor de rest. Denk hierbij aan wit, grijs, taupe en zwart. Wanneer je alle wanden geel maakt kan het namelijk al snel te fel worden. Te veel geel kan daarnaast leiden tot frustraties en boosheid, zo blijkt uit onderzoek. En dat is juist het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken! Maar de kleur heeft ook voordelen, zoals dat het gebruik van gele muren ervoor kan zorgen dat de ruimte visueel groter lijkt. Dit komt omdat geel een gevoel van licht en ruimte creëert bij de meeste mensen. 



Combineer je geel graag met toch wat fellere en meer opvallende kleuren? Kijk dan of oranje werkt bij jou interieur. Geel met oranje tinten creëert een mooie sprookjesachtige sfeer en zorgt voor een gaaf ton-sur-ton effect in je interieur. Het is niet verstandig om geel te combineren met andere primaire kleuren. Geel is namelijk op zichzelf al een erg drukke kleur die veel aandacht vraagt. Wanneer je geel combineert met andere sterk opvallende kleuren, kan je brein zich minder goed focussen. 

  

Geel past echter niet in alle kamers op de zelfde manier. Een kleine ruimte kan al snel te druk worden door het gebruik van veel geel en ook het energieke karakter van de kleur is niet ideaal voor de muren in je slaapkamer. Ga in dit soort kamers eerder voor gele accessoires zoals mooie potten voor je bloemen en planten, gele kussens of een geel nachtlampje. 



Mooie gele bloemen doen het altijd goed!



Of decoreer je grijze bank met een paar mooie gele kussens!


Wanneer je toch besluit een muur in je slaapkamer of kantoorkamer geel te verven, dan is het slim om te kiezen voor een lichte of vergrijsde tint van geel. Hiermee voorkom je dat je hoofd te druk of verward wordt en vermeid je frustraties in deze ruimtes. Hetzelfde geldt ook voor babykamers. Een lichte gele kleur kan hier de perfecte compromis zijn. 


Gele weetjes

  • Volgens sommige onderzoeken en wetenschappers is geel niet goed voor onze spijsvertering. De kleur zou zelfs onze spijsvertering kunnen verstoren. Dit is ook een reden waarom vele het afraden om een felle gele kleur te gebruiken voor een babykamer. Zeker wanneer je van plan bent om in deze babykamer je baby te gaan voeden. 
  • De kleur staat voor vele dingen, waaronder communicatie en creativiteit. Hierdoor wordt de kleur als ideaal gezien voor een hobbyruimte. 
  • Ondanks de onderzoeken die stellen dat geel slecht is voor je spijsvertering, lijkt het er ook op dat geel het hongergevoel van mensen stimuleert! Dit is waarom fastfoodketens zoals McDonalds en Burger King ook duidelijk geel gebruiken in hun logo's!


Ben jij ook helemaal fan van van de kleur geel in je interieur? Laat het ons weten! Deel je mooiste interieur foto met ons via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #promointerieur en wie weet delen wij hem wel op een van onze kanalen!

Delen: