Welke kleuren passen het beste bij jouw interieur?

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/2acdafd9-c64c-49fa-b683-873933848296/Screenshot%202018-05-02%20at%2014.15.28.png?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Welke kleuren passen het beste bij jouw interieur?

Om je kamer weer als nieuw te laten voelen hoef je soms niet meer te doen dan een aantal meubels te verplaatsen of te vervangen. Maar een vloerbedekking of behang vervang je toch minder snel. Waarom? Misschien omdat je niet zeker weet welke kleuren passen bij de rest van je interieur? Maar wanneer je je behang moet vasthouden met plakbandjes en er kleine gaten ontstaan in je vloerbedekking is het toch echt tijd voor vervanging. Gelukkig is er online genoeg te vinden over kleurcombinaties, tips en trends. Hier zetten wij oor jullie op een rijtje wat de trends qua kleur design zijn in 2018. Wat kan, en wat kan niet meer. 


Colorblocking

In 2017 lag de focus vaak op een volwassen en minimalistische stijl, vaak vergeleken met Scandinavische interieurs. Verschillende tinten zwart en wit werden gecombineerd voor een klassieke sfeer. In 2018 is dit compleet omgedraaid. Het creëren van een speelse vrolijke sfeer door het gebruik van verschillende kleuren is nu helemaal in. 

Dit jaar wordt er vooral gebruikt gemaakt van het concept color blocking. Color blocking is het gebruik van kleuren die tegenover elkaar staan in een kleurenschema om zo gedurfde en interessante combinaties te krijgen in je interieur design. Dit zorgt voor een levendige sfeer in de kamer. Er zijn eindeloos veel manieren om kleuren te combineren via color blocking, dus ook een manier die past bij jou! 

Maar colorblocking gaat verder dan het combineren van tegenover elkaar staande kleuren. Ook het ton sur ton concept behoort tot color blocking. Hierbij gebruik je van één kleur verschillende tinten. In dat geval kun je dus je interieur inrichten met de kleur die jij het mooist vindt en daarmee experimenteren. 


80/20 Regel

Volgens de 80/20 regel zou 80% van je interieur moeten bestaan uit neutrale kleuren, waardoor je met de overige 20% van je interieur vrij te werk kunt gaan met sterke, warme of koele kleuren. Wanneer je rekening houdt met deze regel bij het kiezen van de juiste kleuren voor jouw kamer, zul je niet snel een te drukke kamer krijgen. 

Makkelijk is om je vloer en muren een neutrale kleur te geven zodat je veel speling overhoudt voor je meubels zelf. Kussens zijn een goede manier om extra kleur te geven aan je interieur wanneer veel van je interieur uit neutrale kleuren bestaat. 

Het fijne aan de 80/20 regel is dat bijna alles te combineren is met de neutrale kleuren. Er blijven dus genoeg opties over om je kamer te stylen op een manier die bij jou past. 


Hout is hip

Hout is weer hip! Hout brengt een natuurlijke sfeer in je kamer en brengt daarom voor vele mensen ook een gevoel van rust. Je hoeft je niet eens te beperken door één bepaalde houtsoort, want het is goed mogelijk om verschillende houtsoorten door elkaar te gebruiken. 

Hoewel we eerst altijd de combinatie van verschillende houtsoorten in één interieur ontweken is het tegenwoordig uitgegroeid tot een nieuwe trend. Zolang de basis licht en natuurlijk is, kun je eigenlijk alle soorten hout combineren, mixen en mee experimenteren. 


Vintage en Retro

Wat wederom aansluit bij de trend van colorblocking is de hedendaagse trend van vintage en retro. Retro, vintage meubels en woonaccessoires geïnspireerd door de jaren 50 tot 70 zijn weer helemaal in. We willen geen minimalistische zwart/wit interieurs meer, maar we zijn meer geïnteresseerd in interieurs met een verhaal. Door het gebruik van veel natuurlijke materialen zoals hout, terracotta en rotan in de kleuren bruin, oranje en oker geel kun je de retro en vintage stijl weer terugbrengen naar jouw (slaap)kamer. 


Alles weten over een woning kopen of een woning huren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het Promodomo blog > 

Delen: