Bouw jouw eigen Tiny House in 30 Stappen

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/a6267cb7-d9bf-4ba9-981c-7cb053f47b15/john-moeses-bauan-604319-unsplash.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Is het jouw droom om jouw eigen Tiny House te ontwerpen en bouwen? Wil je graag meedoen aan deze trend en wonen in een duurzame woning, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan helpen Jake en Kiva jou graag verder.  Zij laten namelijk zien hoe je een Tiny House bouwt in dertig stappen!


Tiny Nest Project

Jake en Kiva zijn een Canadees koppel die begonnen met het bouwen van hun Tiny House in 2014. Het Tiny Nest Project begon echter al in 2012. Toen kwam namelijk het idee om een Tiny House te bouwen. Na het hele internet af te hebben gezocht naar de bekende 'how-to' video's over Tiny Houses kwamen ze er achter dat er helemaal geen YouTube video's te vinden waren over het bouwen van een duurzame kleine woning. En dat terwijl deze trend steeds meer aandacht trekt en veel mensen hier wat aan zouden hebben. 


Dus vanaf het begin tot het eind hebben zij hun bouwproces vastgeleged in 30 video's die terug zijn te vinden op hun YouTube channel genaamd Tiny Nest. 


Een Eindeloos Project...

Over de jaren is het Tiny Nest Project uitgegroeid tot een net zo'n grote onderneming - of misschien zelfs groter - als die van het bouwen van een Tiny House. Het is namelijk niet alleen bij een YouTube kanaal gebleven. Het Tiny Nest Project heeft namelijk een eigen website gekregen, een eigen Facebook, Twitter, Instagram en je kunt Jake en Kiva zelfs vinden op Amazon. Daar hebben zij namelijk een selectie  gemaakt van handige tools en producten voor het bouwen van jouw eigen Tiny House. 


Naast de video's kun je op hun website nu ook een virtuele tour van hun eigen huis vinden, informatie over andere Tiny Houses van andere mensen, een SketchUp tutorial voor het maken van je eigen bouwplan of bouwplannen van TinyHousePlans.com. 


Een Duurzamere Toekomst met Tiny Houses

Met hun project en website proberen Jake en Kiva anderen te stimuleren ook een eigen Tiny House te bouwen om zo samen te werken aan een duurzamere toekomst en een simpelere levenstijl. Hiervoor stimuleren zij ook anderen om hun ervaringen en kennis te delen via hun platformen door middel van interviews, vlogs, (virtuele) tours en foto's. 


Op YouTube hebben zij inmiddels al meer dan 27 duizend volgers en ook op hun andere social media kanalen krijgen zij steeds meer aandacht. Op deze manier creëren ze een steeds grotere Tiny House community van over de hele wereld. 

Meer Tiny Houses zal zorgen voor meer ruimte op onze schaarse aardbol, maar ook voor meer duurzame energie en zelfvoorzienende huishoudens. Allemaal ontwikkelingen die goed zijn voor onze toekomst en die de overvolle huizenmarkt in Nederland kan helpen. 


Ben jij ook geïnteresseerd in het bouwen van jouw eigen Tiny House of wil je gewoon meer leren over deze trend? Neem dan gauw een kijkje op www.tinynestproject.com


Altijd op de hoogte zijn van nieuwe, trending woningen op Promodomo en de leukste blog artikelen? Volg ons dan via Facebook, Twitter of Instagram!

Delen: