Check de verhuizen checklist

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/1dc81ae2-f854-4dc2-ab4e-a51f7804a9c9/Check_de_verhuizen_checklist.jpeg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Doe de check met deze verhuizen checklist

Nog even en je kunt je gloednieuwe paleis in. En dus is het de hoogste tijd om je voor te bereiden op de verhuisdag. Online vind je vele uitgebreide verhuischecklisten. Print er eentje uit en vink af wat je gedaan hebt. Maar niet voordat je onze verhuizen checklist hebt doorgenomen! Zo weet je zeker dat je over de belangrijkste punten hebt nagedacht. 


1. Zelf doen of uitbesteden

Denk goed na of je de verhuizing zelf op je neemt of een erkend verhuisbedrijf inschakelt. De eerste optie is natuurlijk veel goedkoper, maar ook bewerkelijk. Als je vakkundige verhuizers inschakelt, hoef je je over een hoop dingen geen zorgen meer te maken. Geen gesjouw met verhuisdozen, het extra goed inpakken van kwetsbare meubels of ingewikkeld transport. Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan. Vraag bijtijds offertes op of sla genoeg verhuisdozen in als je het zelf doet. Vergeet ook niet om ruim van tevoren vrienden en familie in te schakelen!


2. Contracten opzeggen of aanpassen bij huis kopen

Een huis kopen is een natuurlijk moment om je bestaande contracten onder de loep te nemen. Bedenk of je over wilt stappen van energieaanbieder of dat je je contract wilt opzeggen. Hetzelfde geldt voor telecomaanbieders. 


3. Adreswijziging

Maak een lijst van contacten en instanties aan wie je je adreswijziging wilt doorgeven. Daarnaast ben je wettelijk verplicht om binnen vijf dagen aan je gemeente door te geven dat je verhuisd bent. Als je jouw verhuizing doorgeven vergeet, loop je kans op een vervelende boete.


4. Denk aan de kindjes

Zoek op tijd een nieuwe school of kinderdagverblijf voor de kleintjes. Soms gelden er wachtlijsten, dus voorkom dat je te laat bent.


5. Grote opruiming en sortering

Dit is hét moment om oude spullen weg te gooien en kritisch te sorteren wat mee moet. Ken bovendien de afmetingen van je nieuwe woning. Misschien past die ene kast nét niet! Die kan dan mooi alvast op Marktplaats.


6. Print een uitgebreide verhuizen checklist uit

Online vind je vele verhuizen checklists; de één nog uitgebreider dan de ander! Print er eentje uit en houd bij wat je nog te doen staat. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.


Alles weten over een woning kopen of een woning huren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het Promodomo blog >

Delen: