Huizen vergelijken

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/093c3fb2-e86a-46e3-8a57-98aa9185c0fd/Huizen_vergelijken.jpeg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Huizen vergelijken? Doe buurtonderzoek 

Op zoek naar een nieuw huis? Kopen is een flinke investering. En daarbij geldt: hoe meer informatie je verzamelt, hoe beter je uitgangspositie. Om zo goed mogelijk huizen te vergelijken is het doen van een uitgebreid buurtonderzoek een dikke aanrader. Zo kom je als koper beslagen ten ijs. 

Aanbod koopwoningen

Wat is het aanbod koopwoningen in de buurt waar jij een woning op het oog hebt? Hoe zit het met de gemiddelde woz-waarde in de omgeving? En wat zijn de recente verkoop- en vraagprijzen? Het loont om dit uitgebreid uit te zoeken en huizen te vergelijken. Diverse websites kunnen je hierbij helpen. Bovendien geven sommige sites veel informatie over de precieze vraagprijsgeschiedenis. Handig om te weten sinds wanneer een woning te koop staat en of de vraagprijs sindsdien verlaagd of verhoogd is.

Maak kennis met de buurt

Hoe zijn de buren van het huis dat je op het oog hebt? Is er weleens geluidsoverlast? Kunnen buren een beroep op elkaar doen? En wordt er regelmatig iets met elkaar ondernomen? Zorg dat je hier een complete indruk van hebt. Het gezegde “beter een goede buur dan een verre vriend” is er niet voor niets. Ga zeker ook te rade bij mensen die je ‘inside information’ kunnen geven. Vaak zijn dit buurtbewoners die er al lang wonen. Zij weten wat er echt gaande is. Het zijn details die je niet uit een advertentie kunt halen - en waarschijnlijk ook niet van de verkopers te horen krijgt. 

Bezoek de gemeente

Voor algemene informatie over je buurt kun je ook bij de gemeente terecht. Van omgevingsinformatie tot ruimtelijke plannen en plattegronden. Hoe meer je er te horen krijgt, hoe waardevoller! Een huis kopen is een grote beslissing, dus zorg dat je optimaal bent voorbereid. Daar kun je alleen maar profijt van hebben. Op naar jouw droomwoning!

Alles weten over een woning kopen of een woning huren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het Promodomo blog >

Delen: