Openingsbod woning uitbrengen

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/71cc6d1a-dc13-42f6-88af-0864403c7627/Openingsbod_huis_uitbrengen.jpeg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Openingsbod: waar moet ik op letten?

Na lang zoeken is het eindelijk zover.. je hebt je droomhuis gespot! Je wilt graag een bod uitbrengen, maar vraagt je wel af …. hoe weet ik nou wat ik moet bieden? Dat is des te spannender als je het helemaal zelf gaat doen. Als je een onderhandelmakelaar in de hand hebt genomen kun je in ieder geval een slimme strategie van hem of haar verwachten. Voor het doen van een goed openingsbod huis is het slim om op de volgende punten te letten. Doe er je voordeel mee en lees snel verder!

Een huis kopen begint bij een openingsbod

Een eenduidig antwoord op de vraag: “wat is een geschikt openingsbod huis?” kunnen we je helaas niet geven. Het bieden bij het kopen van een huis hangt namelijk van zoveel factoren af. Wel zijn er een standaard aantal overwegingen waar je bij het bepalen van het bod vooraf over na kunt denken. 

  • Wat is de reële waarde?

Is de vraagprijs reëel? Daar kom je achter door het taxatierapport te raadplegen. Als zo’n rapport er niet is, geeft de woz-waarde ook een goede eerste richting. Daarnaast is het slim om een goed beeld te hebben van vergelijkbare woningen in de buurt. Je kunt daarbij kijken naar verkochte, maar ook naar nog te koop staande huizen.

  • Wat is de staat van het koophuis?

Zijn er tijdens het bouwkundige onderzoek gebreken gevonden? Dan kan dat in je voordeel werken en de prijs naar beneden drukken. Besef wel dat de herstelkosten ook voor jouw rekening zijn, en dat er naast geld ook veel tijd in het (laten) opknappen kan gaan zitten. 

  • Zijn er andere gegadigden?

Hoe meer geïnteresseerden, hoe gewilder de koopwoning. Je zult dan met een aantrekkelijk bod moeten komen om op te vallen en de kans te vergroten dat de woning straks van jou is!

Alles weten over een woning kopen of een woning huren en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan het Promodomo blog >

Delen: