Verhuizen kun je zelf met deze 5 slimme tips

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/71350b55-f66e-4a6a-93bc-83d169196f40/beautiful-beauty-blond-761999.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Een verhuizing kan veel stress met zich meebrengen. Vooral als je niet op tijd begint en geen idee hebt van wat er allemaal moet gebeuren. Maar verhuizen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, want het internet staat vol met tips en ideeën om deze spannende en drukke tijd rustig door te komen. Met deze 5 slimme tips maken we verhuizen weer een stukje makkelijker en leuker voor iedereen. 


Maak een duidelijke to-do-list

Want niets is zo erg als achteraf erachter komen dat je nog dingen bent vergeten te regelen. Schrijf van te voren alle dingen op die moeten gebeuren en vink ze af wanneer het is gelukt. Zo vergeet je niets en kan je elke dag met een gerust hart naar bed. 


Weet waar je spullen zijn

Een van de handigste tips bij het verhuizen is het labelen van al je verhuisdozen met een kleuren- of nummersysteem. Houdt vervolgens een lijst bij de hand waarbij je elke kleur of nummer linkt aan een kamer. Zo weet je precies in welke dozen je kaasschaaf verborgen ligt. Houdt deze lijst, en andere belangrijke papieren, vervolgens in je handbagage. Zo kan je hier altijd gemakkelijk nog bij indien nodig. 


Meten, weten en minder zweten

Meet de grote spullen, zoals banken en kasten, op van te voren. Zo weet je of het door de deur kan! Kan dit niet, dan zul je toch een andere manier moeten vinden om deze meubels in je nieuwe huis te krijgen. 


Denk aan het seizoen en het weer

Verhuizen in de zomer kan heel erg warm zijn en extra vermoeiend, maar in de vriezende winter met gladde wegen is het ook niet ideaal. Probeer - voor zover dit kan - rekening te houden met de weersberichten. Extreme weersomstandigheden kun je beter ontwijken door een dagje eerder of later de verhuizing te plannen. 


Pak je dozen slim in

Er zijn verschillende tips over hoe je je verhuisdozen het beste kunt vullen. Zo wordt vaak aangeraden om kleine planten bij elkaar te zetten in een verhuisdoos. Daarnaast is het handig om onvolledige dozen op te vullen met vulmateriaal. Dit zorgt ervoor dat de inhoud van de doos niet kan verschuiven tijdens het verhuizen. Het zou natuurlijk zonde zijn als jouw spullen kapot gaan op zo’n dag!

Belangrijk om te onthouden is dat brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen niet mogen worden ingepakt. Deze kunnen namelijk andere mensen op vervelende manieren verwonden. Neem je wel dit risico en gebeurt er toch iets? Dan ben jij als eigenaar aansprakelijk...


Ben jij van plan binnenkort te verhuizen of samen te gaan wonen met je partner? Vergeet dan niet om jouw nieuwe adres op tijd te wijzigen, zodat de post niet naar jouw oude adres wordt gestuurd!



Altijd op de hoogte zijn van nieuwe, trending woningen op Promodomo en de leukste blog artikelen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief, of volg ons via Facebook, Twitter of Instagram!

Delen: