Verkoop je Huis sneller met Feng Shui

https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/8b647cc8-e8a8-00cc-ac9b-ea38ce6ca77e/7c144f52-257c-45e0-90fa-6d3b51778600/samuel-austin-438814-unsplash.jpg?w=1920&h=1080&fit=clip&auto=format&fm=jpg

Nu zijn wij hier geen experts in de kunsten en kennis van Feng shui. Maar wel hebben we hier een mooie verzameling gemaakt van Feng shui verkooptips van het internet. Want soms kan het zo zijn dat jouw huis al maanden in de verkoop staat en dat je wel bezichtigingen hebt, maar geen kopers. Makelaars weten zich soms geen raad van hoe ze een huis kunnen verkopen in zo'n situatie. Het probleem kan dan zijn dat jouw huis 'niet goed voelt'. Mensen kopen een huis vaak op een gevoel. Het huis moet goed aanvoelen, anders gaat niemand het kopen. Om een goede gevoel te stimuleren kan Feng shui helpen.


Elementen

De elementen van de aarde kunnen een grote invloede hebben op hoe mensen een huis ervaren en beoordelen. Sommige mensen hebben een voorkeur voor houten elementen. Deze mensen houden vaak ook van een traditioneel interieur waarbij deze elementen naar voren komen. Andere mensen houden juist meer van moderne interieurs, wat vaak wordt geassocieerd met waterelementen. Daarnaast zijn er nog vuur, aarde en metaal elementen die mensen kunnen aanspreken. Omdat verschillende mensen door verschillende elementen worden aangetrokken is het een tactiek om de verschillende elementen in je huis te halen, op een gebalanceerde manier. Op deze manier maak jij jouw huis aantrekkelijk voor verschillende potentiële kopers. Hier zijn een aantal manieren om deze elementen terug te laten komen in jouw huis.


Hout

Bij hout moet je denken aan leven, vreugde en positiviteit. Een mooie fruitschaal, planten, bloemen en goede verichting doen allemaal denken aan een positieve levensenergie in het huis. Om een huis leven te geven hoeft niet alles helemaal tot in de puntjes opgeruimd en netjes te zijn. Een paar jassen aan de kapstok en een kopje koffie op tafel als tekenen van leven zijn zeker niet erg. Ook een manier om tekenen van leven te brengen in het huis is door de radio zachtjes op de achtergrond aan te laten staan of een raam op een kier te zetten. Zo creër je een gezellige fijne sfeer in het huis.


Vuur

Vuur staat voor passie, expressie en aandacht. Om de aandacht van potentiële kopers te trekken is een persoonlijke touch erg belangrijk. Een mooi schilderij aan de muur, familiefoto's of een paar kaarsjes op tafel kunnen al voor dit effect zorgen. Ga hier echter niet te ver mee door. Potentiële kopers moeten ook nog kunnen fantaseren hoe het is voor hen om ergens te wonen, in plaats van alleen maar jouw voorkeur te zien. Vindt een balans tussen een persoonlijke touch en een perfect opgeruimd net huis.


Water

Bij water moet je denken aan waterstromen. Zorg dat er in je huis een gezonde stroming is van energie. Zonder gezonde stroming kan een huis stoffig en neerslachtig aanvoelen. Een prettige doorloop in het huis kan een natuurlijke flow creëren. Denk hierbij aan deuren die de ruimte hebben om goed open te staan en zorg dat meubels geen doorgangen blokkeren. De focus hierbij ligt in de gang, aangezien dit de eerste indruk geeft aan potentiële kopers. Zorg voor een open en vrij toegankelijke gang.


Aarde

Bij het element aarde moet je denken aan een gevoel van veiligheid. Mensen moeten zich goed voelen in het huis en in de omgeving. Vaak is het zo daat mensen graag alles willen zien dat om hen heen gebeurt, terwijl zij tegelijkertijd niet zelf worden gezien. Let er dus op dat er niet te veel inkijk is bij jouw huis en zorg dat alle sloten en deuren goed werken.


Metaal

Het metaal element richt zich op geluiden en geuren en dit is ook waar het idee van een versgebakken appeltaart op tafel vandaan komt. Vooral voor mensen met huisdieren is het belangrijk om te zorgen dat het huis goed en fijn ruikt en niet naar het hondenhok dat je eigenlijk een week geleden al had moeten schoonmaken. Zorg dat je huis fris ruikt. Verschoon de prullenbakken en gebruik geurstokjes, geurolie of een geurkaarsje. Houdt de geur neutraal, zodat alle potentiële kopers zich er fijn bij kunnen voelen.


Emoties

Wanneer de huidige bewoners van een huis er nog niet klaar voor zijn om het huis los te laten of te verhuizen naar een andere woning, dan kunnen deze emoties een bepaalde sfeer of een bepaald gevoel geven aan het huis. Mensen die de woning komen bezichtigen kunnen deze gevoelens onbewust oppakken en zullen zich minder aangetrokken tot het nieuwe huis en minder welkom voelen.

Wanneer jij ook moeite hebt met het loslaten van jouw huis, of misschien iemand anders in jouw gezin, vindt dan een manier om afscheid te nemen. Afscheid van de goede herinneringen of van de mooie plekjes in het huis… Wanneer jij er klaar voor bent om het huis los te laten, zullen potentiële kopers dit merken en sneller geïnteresseerd zijn.


Zorg voor goede Energie

Feng shui draait om goede energie en energiestromen. Dit komt duidelijk terug in de drie basisprincipes van Feng shui:

  1. Alles is voortdurend aan verandering onderheving
  2. Alles is met elkaar verbonden
  3. Alles leeft

De inrichting van een kamer kan een groot verschil maken in de sfeer en gevoelens die die kamer opwekt. Wanneer meubels op een slechte manier de energiestromen blokkeren, dan kan dit negatieve effecten hebben op de indruk die een kamer achterlaat bij potentiële kopers. Eerder schreven we al een blog over het positief inrichten van de woonkamer en slaapkamer volgens de ideeën van Feng shui. Gebruik deze tips ook bij een bezichtiging. Zorg ervoor dat mensen zich welkom voelen in het huis en de balans ervaren van de positieve energiestromen.Geloof jij in de krachten van Feng Shui of heb jij hier ervaring mee? Laat het ons weten via FacebookTwitter of Instagram! Of deel een mooie foto van jou Feng Shui interieur met de hashtag #promointerieur en wie weet delen wij hem wel op een van onze kanalen! 

Delen: